Kabarık saç mevzuu

Sahipleri bilir; kıvırcık saç zor zanaat. Kesinlike söz dinlemez, havaya göre şekil değiştirir, kabarır. Ve nihayet tüm bu özellikler bir işe yarıyor!

Haberin Devamı

Yıllardır hayatımı kabarık saç derdinden mustarip olarak sürdürüyorum. Kuaförlerin “Eskiden kıvırcık saçlı kızlar evlenemezdi” hikâyelerini dinleyerek büyüdüm. Saçlarımla barıştıktan sonra da etrafa derdimi bir türlü anlatamadım. Ve nihayet gün geldi devran döndü; dağınık ve kabarık saç artık her yerde!
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’dan tutun da şarkıcı Rihanna ve stil ikonu Alexa Chung’a kadar artık herkes kabarık saçlarla dolaşıyor. Modaevleri de bu trende kayıtsız kalmadı; lüle saçlı modelleriyle kışa damgasını vuran Oscar de la Renta’dan ‘60’ların New York’undan esinlenen Rochas’a kadar kabarık saç bu sezon podyumlardaydı. Dergiler kabarık saça aksesuvar ve bakım önerileriyle dolu. Marketlerin saç reyonlarında hacim verici, kabartıcı ve havaya kaldırmaya yarayacak ürünler var. Postiş hiç olmadığı kadar popüler. Saçlar kadere mahkûm olduklarından değil, bir tarz olarak dağınık!

Haberin Devamı

İNCE SAÇLILAR ELEŞTİRİYOR

Kabarık saç aslında tarih boyunca güçlü kadının bir sembolüydü. Romalı kadınlar zenginliklerini ihtişamlı saç stilleriyle gösteriyordu. Fransa’nın son kraliçesi Marie Antoinette yüksekliği bir metreyi bulan peruklar kullanıyordu. Başın vücutla oranını değiştirdiğinden, kabarık saç kullanıcılara daha ufak yüz ve bunun sonucunda daha genç bir ifade veriyor. Dev gözlükler ve çantaların yarattığı etkiyi heybetli saçlar da veriyor. Vücut ince görünüyor ve bu nedenle herkes kabarık saçı tercih ediyor.
Tabii bu trende fena halde bozulan bir kitle de var: Yıllarca hem moda dünyasında hem de sokakta hüküm sürmüş ince ve düz saçlılar... Kabarık saç modasını, güzellik endüstrisinin vücudun her santimini üzerinde kontrol sahibi olma çabası olarak görüyorlar. Saçlara hacim kazandırma girişimini silikonla kıyaslıyorlar. Kabarık saçı, yalnızca belli saç tipine sahip kişilerin kullanabileceğini söyleyerek eleştiriyorlar. Hanımlar, boğazımıza dizmeyin de biraz keyfini çıkaralım. Bu saç tipinde biri olarak yıllarca saçlarımla uğraşıldıktan sonra, bence kabarık saçın bir süre daha saltanat sürmesinde sakınca yok!

Haberin Devamı

Zamanınızı hediye edin

Son dakikacılar için harika bir öneri! Avrupa ve Amerika’da son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılardan sonra herkes kemer sıkma politikaları uyguluyor. Ama yılbaşında bir hediye vermeden de yapamayanlar için son trend; zaman hediye etme. Üstelik paket yapmaya bile gerek yok. Bir kâğıda teminatınızı yazıp şık bir zarfa koymak yetiyor... Peki zaman nasıl hediye ediliyor? Vaktinizin değerine göre değişiyor. Örneğin arkadaşınızın kedisini aşıya götürmek veya ev alışverişini yapmak orta pahalılıkta bir hediye sayılabilir. Bir akşam üç saatliğine çocuğuna bakıcılık yapmaksa gerçekten değerli bir saate eşdeğer... Doğru, kulağa biraz ‘ciks’ geliyor ama özellikle parası olup vakti olmayan, çalışan insanlar için yılbaşında en çok istenenler listesinin başında bu tip hediyeler geliyor...

FETİŞ

Haberin Devamı

Kütüphanenize ufak bir Manhattan kurun.
Sekiz küçük ahşap New York ikonu
Empire State Binası, Chrysler Binası, Özgürlük Anıtı,
Guggenheim Müzesi, gökdelenler ve altı arabadan oluşan
Muji New York in a Bag
Fiyatı: 14 dolar
www.muji.us

Yazarın Tüm Yazıları