Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2005 00:31

THE ROLLING STONES

A Bigger Bang

(EMI)

BÜYÜK Britanya’nın güzide müzik dergilerinden Uncut’ın 100’üncü sayısında (Eylül 2005) ‘100 Rock İkonu’nun Gözünden Dünyamızı Değiştiren Müzik ve Filmler’ gibilerden bir özel dosya yayınladı.

Meşhur insanlar (laf olsun diye değil, liste çok çarpıcı) meşhur şarkıları, albümleri, filmleri ve saire yazmış. The Who’dan Roger Daltrey, 100’lük listenin dördüncü sırasında yer alan The Rolling Stones’un ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’ı için şunları yazmış: Bu parça çıktığında The Rolling Stones’un 40-50 yıl daha ortalıkta olacağını biliyordunuz...

Af buyurun burada 40 küsur yıldan bahsediyoruz yanlış olmasın. The Rolling Stones’un müzik yaptığı bu süre içinde başka harika gruplar da çıktı, harika albümler yaptılar, harika satış rakamlarına ulaştılar, konserlerini iğne atsan yere düşmeyecek şekilde doldurdular.

Ama zamana direnmek çok başka bir hadise. İyi müzik yapmakla, çok karizmatik olmakla filan açıklanamayacak bir durum.

The Rolling Stones’un döneminden bugüne ulaşmış bir başka topluluk daha hatırlamıyorum ben. Yeniden ekibi toplama operasyonlarını filan saymıyorum tabii. Dile kolay, 40 yıldan fazla bir süre olmuş.

Dünya gözüyle görme imkanı da yakaladık The Stones’u Türkiye’de. Hayatımın sonuna kadar dinlesem bıkmayacağım albümleri (Let It Bleed), ilaç niyetine dön dolaş dinlediğim cover versiyonları (The Under Assistant West Coast Promotion Man) var.

Artık iyi bir albüm beklentim kalmadı açıkçası The Rolling Stones’dan. Bugüne kadar yaptıkları için bile hep kıymetli olacaklar. Fakat yine yapmışlar işte yapacaklarını.

‘A Bigger Bang’, 16 şarkılık yepyeni bir The Stones albümü. Köklerini hatırlamışlar biraz, biraz dünya meselelerine bulaşmışlar. Belli ki iyi vakit geçirip, iyi bir albüm yapmışlar. Favori şarkılarımı filan yazacak değilim.

Size şu kadarını söyleyeyim ben en iyisi: ‘Yuvarlanan taş yosun tutmaz’ derler ya, dedikleri ayniyle vaki!
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!