Sahrap SOYSAL

sahrapsoysal@gmail.com

Kabaklı peynirli etnik mafin

03 Eylül 2013

Kabağı tavla zarı formunda dilimleyin. Kırmızı dolmalık biberin yarısını tavla zarı formunda doğrayıp kabaklarla karıştırın.
Son olarak rendelenmiş peynir ve incecik kıyılmış dereotunu da ilave edip karışımı bir kenarda bekletin.
Diğer taraftan oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın. Üzerine yoğurt ve zeytinyağını ekleyip tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Hazırladığınız peynirli harcı yumurtalı karışımın üzerine aktarın.
Un ve kabartma tozunu başka bir kapta karıştırıp tel süzgeçten geçirerek sebzeli hamurun üzerine ilave edin. Malzemeleri tahta bir kaşıkla karıştırın. Kek hamurundan daha katı ve akıcı bir hamur elde edeceksiniz.
Hazırladığınız hamuru yumuşak margarinle iyice yağladığınız mafin kalıplarına kaşıkla paylaştırın. Kalıpların üzerinde en az 1 santim kabarma payı bırakın.
Mafinleri, 10 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ayarladığınız fırında 35-40 dakika kadar pişirip çıkarın.
Soğumasını bekleyip kalıplarından çıkardıktan sonra servise sunun.

Malzeme listesi

-3 adet yumurta
-1 su bardağı yoğurt
-Yarım su bardağı zeytinyağı
-1 adet küçük boy yeşil kabak
-Yarım kırmızı dolmalık biber (Salçalık veya tarhanalık uzun kırmızı biber)
-Yarım su bardağı rendelenmiş yağsız beyaz peynir
-Yarım demet dereotu
-Türk kahvesi fincanıyla 3 fincan un
-1 paket kabartma tozu

Yazarlar Ana Sayfa
HaberlerGalatasarayFenerbahçesurvivor 2016SuriyeAlmanyaÇintv 8