Türkiye'nin en iyi köşe yazarları en güzel köşe yazıları ile Hürriyet'te! Usta yazarlar ve gündemi değerlendiren köşe yazılarını takip edin.

Kabak mücveri

MALZEMELER:

3-4 adet kabak

5-6 adet taze soğan

2-3 sivri biber 1/2 demet maydanoz

1/2 demet dereotu 3 yumurta 4-5 y.kaşığı un Bir tutam tuz ve karabiber 125 gr. teneke peyniri Kızartmak için Kristal çiçek yağı

HAZIRLANIŞI:

Kabakların dış yüzeyi bıçağın keskin tarafı ile kazınır. Kabaklar yıkanıp kurulanır ve rendelenir. Kabaklar bekletildikçe su salar. Eğer sulu ve mevsiminde bir kabak mücver yapacaksanız korkmadan koyu bir kıvam alana kadar un koyabilirsiniz. Rendelenmiş kabağın içine ince kıyılmış taze soğan, dereotu, biber ve maydanoz karıştırılır; baharatlarla tatlandırılır. İçine yumurta kırılıp çırpılır ve istenen kıvama gelinceye kadar un konur. (Yumurtaların büyüklüğü ve küçüklüğü de un oranınızı değiştirebilir) İçerisine rendelenmiş teneke peyniri konur, yağlanmış borcama dökülür ve her iki tarafı da kızaracak şekilde 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Bol peynirli arzu edilirse, kızarmaya yakın mücverleri fırından çıkarılır, üzerine kaşar rendesi eklenip tekrar fırınlanır. Kızarmış mücverler servis için kare kare kesilir.
X

YAZARIN DİĞER YAZILARI