Justin Bieber sizi terfi ettirebilir!

Güncelleme Tarihi:

Justin Bieber sizi terfi ettirebilir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 01:09

Yapılan yeni araştırmalara göre çalışırken müzik dinlemek işe yarıyor. Üstelik Justin Bieber'in şarkıları gibi olan pop eserlerinin işinizi daha hızlı yapmanıza vesile olduğu da iddia ediliyor.

Haberin Devamı

İngiltere Brighton’da bulunan Mindlab International’ın yaptığı araştırmaya göre, müzik dinlemek özellikle bilgisayara veri girişi, baskı okuma ve problem çözme gibi işler esnasında çok işe yarıyor. Araştırmaya katılan çalışanlardan yüzde 88’inin, müzik dinlerken yaptığı işlerin çok daha hatasız olduğu belirtildi.

KLASİK MÜZİK MATEMATİĞE YARIYOR

Justin Bieber sizi terfi ettirebilir

Mozart matematiği geliştiriyor.

Yapılan araştırma aynı zamanda dinlediğiniz müzik tarzının da işi etkileyebileceğini ortaya koyuyor. Örneğin, klasik müzik matematik zekasını arttırıyor. Dolayısıyla araştırma sonucunda özellikle rakama bağlı işler yapanların klasik müzik sayesinde yüksek performans gösterebileceği söyleniyor.

Haberin Devamı

POP HIZI TETİKLİYOR

Justin Bieber sizi terfi ettirebilir

David Guetta dinleyerek yazılardaki hataları çabuk bulabiliyorsunuz!

Pop müzik ise işte hızı tetikliyor. Katılımcıların Jessie J veya Justin Bieber dinlediklerinde, işlerinde çok daha hızlı oldukları tespit edildi! Pop müzik, özellikle bilgisayara veri girişi gibi işlerde işe yarıyor. David Guetta gibi dans şarkıları dinlemek de, özellikle okuma ve yazma esnasında motivasyon sağlıyor. Guetta dinleyerek motive olan çalışanların aldığı verim, hiç müzik dinlemeyerek aynı işi yapanlara oranla yüzde 20 daha fazla. İlginç de bir ayrıntı: Dans müziği dinleyerek yazım denetimi yapanların başarı oranı yüzde 75. Hiç müzik dinlemeyenlerin bu konudaki başarı oranı ise yüzde 68.

MÜZİK VERİMİ ARTTIRIYOR

Justin Bieber sizi terfi ettirebilir

Dr David Lewis'e göre müzik işte de işimize yarıyor.

Mindlab International’ın genel başkanı Dr. David Lewis, ‘The Music Works deneyimi' adını verdiği bu çalışmayı şöyle özetliyor: ‘Müzik dinlemek ve çalışmak arasında pozitif bir korelasyon kurabiliriz. Sessiz ofislerdeki üretim düşük ve gördük ki, müzik dinleyerek çalışan ofisler yüzde 10 oranında daha iyi durumda. Müzik, çalışma alanlarındaki verimi doğru oranda arttıran önemli bir araç…’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!