Jüri başkanı Zuhal Olcay

Güncelleme Tarihi:

Jüri başkanı Zuhal Olcay
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 00:00

25. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde ulusal yarışmaya katılacak filmleri değerlendirecek olan Ulusal Yarışma Jürisi belirlendi. Zuhal Olcay’ın başkanlığını üstlendiği jüri, yönetmen Reis Çelik, yazar ve öğretim üyesi Leyla Özalp, Almanya’nın Tagesspiegel ve İsviçre’nin Tagesanzeiger gazetelerinin film eleştirmeni Daniela Sannwald ve Venedik Film Festivali, Le Giornate degli Autori Venice Days Bölümü Direktörü Giorgio Gossetti’den oluşuyor.

Ulusal Yarışma Jürisinin seçtiği En İyi Film ve En İyi Yönetmen’e Kültür ve Turizm Bakanlığı ödül olarak 40.000’er YTL verecek. Ayrıca, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında jürinin seçtiği sanatçılara yine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 10.000’er YTL ödül verilecek.

İstanbul Film Festivali’nin sponsorlarından Efes Pilsen de, Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği (FİPRESCİ) Jürisi tarafından Ulusal Yarışma’ya katılan filmler arasından seçilecek bir filmin yönetmenine bir sonraki filminin yapımında kullanılmak üzere "Onat Kutlar’ın anısına" 30.000 dolarlık ödül verecek.

Geçtiğimiz yıl, Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde Yılın En İyi Türk Filmi ödülü "Anlat İstanbul" adlı filme verilmişti. Uğur Yücel "Yazı Tura" filmiyle Yılın En İyi Yönetmen ve Olgun Şimşek de aynı filmle En İyi Erkek Oyuncu ödüllerine layık görülmüş, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü de yine "Anlat İstanbul" filmindeki rolüyle Yelda Reynaud almıştı.

Ayrıntılı bilgi için : www.iksv.org/film
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!