Juncker: Müzakerelerin durması görüşünde değilim

Güncelleme Tarihi:

Juncker: Müzakerelerin durması görüşünde değilim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 09:56

Ankara ile Brüksel arasındaki ilişkileri değerlendiren Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker, “Türkiye bir gün AB’ye üye olacak mı onu bilmiyorum” ifadesini kullandı. “Türkiye ile üyelik görüşmelerinin şu an durdurulması görüşünde değilim” diyen Juncker, Ankara’nın reformları uygulama ve Avrupa’ya yaklaşmak için ikna edilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Almanya’nın başkenti Berlin’de öğrencilerle Avrupa’nın geleceği hakkında konuşan Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. 

Juncker, “Türkiye bir gün AB’ye üye olacak mı onu bilmiyorum” ifadesini kullandı. “Türkiye ile üyelik görüşmelerinin şu an durdurulması görüşünde değilim” diyen Juncker, Ankara’nın reformları uygulama ve Avrupa’ya yaklaşmak için ikna edilmesi gerektiğini söyledi.

‘ERDOĞAN’LA İDAM CEZASINI KONUŞTUM'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile son dönemlerde yaptığı uzun bir görüşmede idam cezasının üyelik görüşmelerinde kırmızı çizgi olduğunu söylediğini belirten Juncker, “Eğer idam cezasını geri getirirseniz bu işi sonlandırma zamanı demektir dedim” dedi. Türkiye idam cezasını 2004 yılında AB üyelik görüşmeleri çerçevesinde kaldırmıştı. Ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Erdoğan, parlamentodan idamın yeniden uygulamaya geçirilmesine yönelik bir tasarı gelmesi durumunda bunu onaylayacağını ya da bu konuda referanduma gidilebileceğini söylemişti.

Haberin Devamı

TRUMP'A ÇAĞRIDA BULUNDU

Juncker, "Amerikan Başkanı önümüzdeki birkaç saat veya günler içinde Paris anlaşmasından çekileceğini bildirmesi durumunda, bunun böyle olamayacağını söyleme görevi Avrupa'nındır" diye konuştu. Transatlantik ilişkilerin sürmesinden yana olduğunu ifade eden Juncker, "Ancak, Amerikan Başkanı önümüzdeki birkaç saat veya günler içinde Paris anlaşmasından çekileceğini bildirmesi durumunda, bunun böyle olamayacağını söyleme görevi Avrupa'nındır." diye konuştu. 

İklim değişiminin tehlikelerine dikkati çeken Juncker, burada sadece Avrupalı insanlığın geleceği değil, özellikle bunun başka yerlerde yaşayan insanların geleceğiyle ilgili bir durum olduğunu kaydetti. Juncker, "İklim değişimine karşı kararlı mücadeleyi yola koyamazsak 83 ülkenin yeryüzünden kaybolma riski var." değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!