Judonun Türkiye'deki en önemli organizasyonu start alıyor

Güncelleme Tarihi:

Judonun Türkiyedeki en önemli organizasyonu start alıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 13:46

Judonun Türkiye'deki en önemli organizasyonu start alıyor

Haberin Devamı

Ercan ATA/ANKARA, (DHA) - JUDODA 2013 yılından bu yana Samsun'da gerçekleştirilen Grand Prix müsabakaları, bu yıl 7-9 Nisan tarihleri arasında Antalya’da yapılacak.

İstanbul ve Antalya’daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerinde (TOHM) kamp yaparak Grand Prix'ye hazırlanan kadın ve erkek milli takım sporcuları, son çalışmalarını tamamlayarak Antalya'ya gitti. Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, "Türk sporu için büyük bir organizasyon olan 2017 Antalya Judo Grand Prix'ye bu branşta etkili olan 40 ülkeden 330 sporcu katılacak. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için hazırlık ve dünya sıralamasında puan toplama maçı olması nedeniyle bu büyük organizasyonun değeri artmıştır. Devletimizin spora verdiği büyük destekle de burada, olimpiyat şampiyonları, dünya şampiyonları, kıta şampiyonları ve ülkesinin en iyilerinin katılımıyla güzel bir organizasyon olacaktır. Bu da bizim judocu kardeşlerimiz içinde gerçekten güzel bir seyir olacaktır" şeklinde konuştu.

Judo Erkek Milli Takımı Antrenörü Iraklı Uznadze, Japonya’da üç ayrı üniversitede yapılan ve bir ay süren çalışmaların ardından Ankara’da yapılan kampla ilgili olarak, “Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Yararlı bir çalışma yaptık. Hedefimiz Olimpiyatlar için puan toplamak. Bu müsabakalar aynı zamanda bu yılki Avrupa ve Dünya Şampiyonları için de ciddi bir sınav olacak” diye konuştu.

Grand Prix müsabakalarının kendileri açısından Avrupa Şampiyonası ve Azerbaycan’da yapılacak İslam Oyunları öncesi iyi bir hazırlık ve değerlendirme ölçüsü olacağını ifade eden Judo Kadın Milli Takımı Antrenörü Mustafa Birinci,“Hedefimiz, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılacak iskelet kadroyu bu sporcularımız arasından oluşturmaktır" dedi.

Türkiye'yi Antalya Grand Prix müsabakalarında temsil edecek judocular şunlar:

-KADINLAR-

48 kg: Tuğba Yayla, Şehnaz Güz, Gül Kader Şentürk, Melisa Çakmaklı, 52 kg: Merve Taş, İrem Korkmaz, Büşra Özdek, Damla Çalışkan, 57 kg: Şeyma Özerler, Nazlıcan Özerler, Tuğba Zehir, Buket Mercan, 63 kg: Minel Akdeniz, Ümmühan Kabak, Büşra Katipoğlu, Özge Akarsu, 70 kg: Nurcan Yılmaz, Mihriban Öner, Şükran Bakacak, Semanur Erdoğan, 78 kg: Nurbanu Güngör, Çağrı Güzelsoy, +78 kg: Belkıs Zehra Kara, Kübra Kara, Kayra Almira Sayit, Sabile Akbulut.



-ERKEKLER-

60 kg: Bekir Özlü, Ahmet Şahin Kaba, 66 kg: Sinan Sandal, Ertuğrul Dönmez, 73 kg: Hasan Vanlıoğlu, Dilgam Aliyev, Murat Bektaş, 81 kg: Furkan Şişçioğülu, İlker Güldüren, 90 kg: Ahmet Oğuzhan Efemgil, Batuhan Efemgil, 100 kg: Hazan Avcı, Ali Erdoğan, Furkan Ahmet Besdil, +100 kg: Feyyaz Yazıcı, Kadir Bingöl, Semih Adıyaman.



(Fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!