Judonun sahte millileri

Güncelleme Tarihi:

Judonun sahte millileri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

Milli Takım'a çağrılmayan 21 judocuya sahte milli sporcu belgesi verildiğini saptayan Tevfik Sarpkaya, antrenörleri ve kamp müdürlerini Disiplin Kurulu'na sevketti.

Judoda Milli Takım'a davet edilmeyen 21 sporcuya, milli olmuş gibi gösterilerek, milli sporcu belgesi verildiği saptandı. 31 Mayıs- 1 Haziran tarihlerinde İstanbul'da yapılan 11. Uluslararası Boğaziçi Judo Turnuvası'nda yaşanan ilginç olayı, Federasyon başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek ortaya çıkardı. Federasyon'un tespit ettiği Milli Takım kadrosu dışında bazı isimlerin müsabaka listelerinde yer aldığını saptayan Öztek, yaptığı araştırmada Milli Takım'da yer almamalarına rağmen, 19 sporcunun yarışmalarda mücadele ettiğini, ikisinin ise kadroda varmış gibi gösterildiğini saptadı.

Bir komisyon kurarak skandalı soruşturan federasyon yetkilileri, bu sporcuların Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okullarına girmek veya öğretmen tayinlerinde kendilerine menfaat sağlamak amacını güttüklerini saptadı.

Bunun üzerine konuyu Sarpkaya'ya ileten Federasyon Yönetim Kurulu, olaylarda suçlu buldukları antrenörler Adnan Özmen, Hadi Kızılyaprak ile kamp müdürleri Sebahattin Zayimoğlu ve Ali Atmaca'nın cezalandırılmalarını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!