Judocuların hedefi: 2016 Rio Olimpiyatları

Güncelleme Tarihi:

Judocuların hedefi: 2016 Rio Olimpiyatları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2015 11:12

- Görme Engelliler Bayan Judo Milli Takım Teknik Direktörü Demiral: -"Kota maçlarında puan toplayan sporcularımız olimpiyatlara gitmeye hak kazanacak. Ana amacımız 2016 Rio Olimpiyatları'na gitmek, ikincisi ise karşılaşmalarda madalya toplamaktır"

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - CİHAN DEMİRCİ - Edirne'de kamp yapan Görme Engeliler Bayan Judo Milli Takımı, 2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlanıyor.

Milli Takım Teknik Direktörü Şengül Demiral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcuların Türk bayrağını dünyanın her yerinde göğsünü gere gere dalgalandırabilecek düzeyde olduğunu söyledi.

Takımdaki 10 judocuyu 2016 Rio Olimpiyatları'nda mücadele edecek şekilde yetiştirdiklerini anlatan Demiral, "Bu sporcularımızı olimpiyatlara götürmek ve madalya almak için çalışıyoruz. 6 yardımcı antrenörümüz, masörümüz ve psikolojik danışmanımız çalışmaları olimpik düzeyde sürdürüyor" diye konuştu.

Olimpiyat kota maçlarına katıldıklarını ifade eden Demiral, şunları kaydetti:

"Kota maçlarında puan toplayan sporcularımız olimpiyatlara gitmeye hak kazanacak. Ana amacımız 2016 Rio Olimpiyatları'na gitmek, ikincisi ise karşılaşmalarda madalya toplamaktır. Judocularımızdan şu an altısı kota puanını toplamış durumdadır. Kamptaki çalışmalarımızı madalyanın rengini belirlemek için hız kesmeden devam ettiriyoruz. Takım olarak 10 sporcumuzu Rio'ya göndermek istiyoruz. Bizim 15 aylık çalışmamız madalyaların rengini belirleyecek."

Haberin Devamı

-"Hayat anlamında onlardan büyük ders alıyoruz"

Engelli bireylerin spora yönelmesinin toplum açısından önemli bir adım olduğunu aktaran teknik direktör Demiral "biz de varız, biz de bu toplumun bireyiyiz" diyen her engellinin spora yönelmesi gerektiğini dile getirdi.

Engelli bireyin kendini sporla ifade etmesinin çok güzel bir duygu olduğunu anlatan Demiral, şunları söyledi:

"Her insan bazı özelliklerini bazı olaylarla ifade eder, bizim sporcularımız kendini judoyla ifade ediyor. Ben de geçen yıl temmuz ayından bu yana milli takımla çalışıyorum. Biz konumuza yönelik eğitimleri İngiltere'de alıyoruz ama ilk kez böyle bir takımı olimpiyatlara hazırlıyoruz. Onlara judoyu ve madalya almayı öğretiyorum, onlar bize hayat hakkında ve bu tür özellikleri olan bireyler hakkında şeyler öğretiyor. Ekip olarak hayat anlamında onlardan büyük ders alıyoruz."

Haberin Devamı

Şengül Demiral, Rio Olimpiyatları'na gidene kadar Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün takımı misafir edeceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!