Judo Yarı Final Müsabakaları Muş’ta Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Judo Yarı Final Müsabakaları Muş’ta Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 15:23

TÜRKİYE JUDO FEDERASYONU ANADOLU YILDIZLAR LİGİ YARI FİNALİ YAPILDI

Türkiye Judo Federasyonu Anadolu Yıldızlar Ligi Yarı Final Yarışmaları Muş’ta yapıldı.
11 ilden 11 takımın katıldığı turnuvada toplam 163 sporcu yarıştı. Şanlıurfa, Bingöl, Gaziantep, Batman, Elazığ, Bitlis, Kilis, Adıyaman, Tunceli, Siirt, Malatya, Iğdır, Kars ve Van’ın katıldığı turnuva müsabakaları Muş Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kıyasıya geçen maçlarda her sıklette dereceye giren sporculara ödülleri verildi.
Türkiye Judo Federasyonu’nun Anadolu Yıldızları Ligi’nin 3. yılına girdiğini belirten Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ali Kartal, organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 11 branşta müsabakaların yapıldığını ifade eden Kartal, “Malumunuz 2013-2014 eğitim öğretim yılı itibariyle genel müdürlüğümüz tarafından başlatılan Anadolu Yıldızlar Ligi’nin 3. yılını yaşıyoruz. Bu proje kapsamında Türkiye genelinde 11 branşta yarışmalar yapılmakta. Bizim ilde 9 branşta bu yarışmalara katılmakta. Bu yıl judoda Anadolu Yıldızlar Ligi’nin yarı final müsabakalarını ilimize aldık. Tüm sporcuları kutluyor ve tebrik ediyorum” dedi.
Türkiye Judo Federasyonu Uluslararası İlişkiler Direktörü Bünyamin Er ise, “Katılımın oldukça yüksek olduğu bir müsabaka bölgesi. Sanıyorum güzel bir müsabaka izliyoruz burada. Sporcuların teknik geçişleri oldukça yüksek seviyelere gelmiş. Bizim arzu ettiğimiz şey buradaki sporcularımızın büyük müsabakalarda derece almalarını sağlamak. Onun için antrenör ve hakemlerle ilgili iletişimi de güçlü hale getirmek. Bu anlamda bizde buraya geldik ki bütün arkadaşlarımızla bilgi iletişimini sağlamak, aynı zamanda teknik gelişimlerini de sağlamak. Onlara judo ile ilgili bazı tekniklerin daha detaylandırılmış şekillerini vermek. Hakem kurallarını anlatmak ve aynı zamanda sporcularımızın daha bilinçlenmesini sağlamak içindir” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!