Judo Milli Takımı Visser'e emanet

Güncelleme Tarihi:

Judo Milli Takımı Vissere emanet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2010 13:52

Judo Milli Takımı antrenörlüğüne getirilen dünyaca ünlü Hollandalı antrenör Willen Visser, Türk judosunu en iyi yere getirebilmek adına var gücüyle çalışacağını söyledi.

Kayseri'de devam eden Türkiye Judo Şampiyonası'nda Visser, “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce judo sporu yaptığını öğrendik. Liderlerin bu sporu yapmaları beni son derece gururlandırdı. Kendilerini tekrar judo yapmaya davet ediyorum” dedi.

Judo sporunun öneminin büyük olduğunu ifade eden Visser, “Judo, ruh eğitimini içerir. Judo ustaları, öğrencilerine eğitim süreci içinde doğruluk, nezaket, sabır, sevgi ve saygı kavramlarını öğretir. Sporcusunun zekasını geliştirir ve kendi başına hareket etme yeteneğini kazandırır. Böylece kendine güven, nefse hakimiyet ve konsantre olabilme duyguları gelişir. Judoda beden ve ruh gelişimi beraberce ele alınır” diye konuştu.

Türk judosunu uzun zamandır takip ettiğini söyleyen Visser, “Türk çocukların, judocuların inançları çok fazla. Bu özelliklerini hep takdir etmişimdir” dedi.

Birçok Avrupa ülkesinde judonun özelliklerinden istifade edildiğini, eğitimsel judonun öneminin yüksek olduğunu vurgulayan Visser, şunları kaydetti:
“Avrupa, judonun değerlerini tanıtabilmek adına çok çalışıyor. Dünyada bugün çocukları kötü alışkanlıklardan korumak adına judo yapılıyor. Devlet adamlarının, büyüklerin judo yapması çok önemli. Biz dün öğrendik ki, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yeşil kuşak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise sarı kuşağa kadar bu sporu yapmış. Cumhurbaşkanı ve Başbakan, tekrar judoya başlarsa çok iyi olur.”

Uzun süren arayışların ardından 2 yıllığında sözleşme imzaladığı Visser'in judo sporuna çok şeyler katacağına inandığını belirten Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal da, “Hollandalı çalıştırıcı ile 2 yıllık sözleşme imzaladık. Visser'in sportif geçmişi oldukça parlak. Kendisi Hollanda judosunun kurucularından biridir. Ümit ederiz hayırlı olur. Türk judosuna çok şeyler katacağından eminiz. Camiamıza hayırlı olsun” dedi.

Türkiye Judo Federasyonu Tanıtım ve İletişim Koordinatörü Namık Ekin de, judonun bütün dünyada ruh eğitimi için yapıldığını ifade ederek, Türkiye'de de okullarda öğrencilerin bu spora yönlendirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!