Judo Grand Prix organizasyonu Samsun'da

Güncelleme Tarihi:

Judo Grand Prix organizasyonu Samsunda
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2013 16:08

Judo Grand Prix organizasyonu, 30-31 Mart tarihlerinde Samsun'da yapılacak.

Organizasyona ilişkin bir otelde basın toplantısı düzenleyen Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, judo branşında dünyada yılda 30 müsabaka düzenlendiğini, sporcuların bu müsabakalara katılarak olimpiyatlara gidebildiğini söyledi.

Dünya genelinde düzenlenen bu müsabakalardan birinin Türkiye'de yapılması halinde, Türkiye'den olimpiyatlara daha çok sporcunun katılabileceğini vurgulayan Uysal, şöyle devam etti:
“Judo branşında bir yılda yaklaşık 30 yarış var. O yarışlara katılıp olimpiyatlara gidebiliyorsunuz. Bu yarışlardan birisini Türkiye'ye alırsak olimpiyatlara daha fazla sayıda sporcu ile katılma şansını yakalayıp daha fazla madalya alma şansımız olacağı kanaatine vardık. Bu yarışmayı Türkiye'ye alma kararını verdikten sonra dünya başkanı ile görüşüp ilgili girişimlerde bulunduk ve geçen yıl Aralık ayında Türkiye'ye gelen dünya başkanı ile gerekli görüşmeler yapıldıktan sonra bu yarış Türkiye'ye kazandırıldı. Müsabakalar, 2013 ve 2016 yılları arasında üst üste toplam 4 kez Samsun'da yapılacak.”

İlk yıl, 30 ile 50 arasında ülke katılacak

Olimpiyatlarda 56 madalya veren judonun en çok madalya verilen branş sıralamasında 4. sırada bulunduğunu dile getiren Uysal, şunları kaydetti:
“Bu anlamda judo Türkiye'nin çok önem verdiği branşlardan biri. Maalesef Türkiye'de şu ana kadar istediğimiz şeyi yakalayamadı judo. Ama dünyada çok yaygın ve popüler bir spor. Samsun'daki müsabakalara ilk yıl beklentimiz 30 ile 50 arasında ülkenin katılması. Özellikle otel anlamında ilk seneyi karşılıyor. Ama sonraki senelerde düşündüğümüz sayıda ülke gelirse ki gelecek, otel altyapısının da daha iyi olması gerekiyor. Onun dışında spor salonu zaten mükemmel. İnşallah o tarihe yetişecek. Mükemmel bir spor salonu olmuş.”
Uysal, boş salonların bir anlamının olmadığını belirterek, Samsunluları müsabakalara davet etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!