Judo Festivali start aldı

Güncelleme Tarihi:

Judo Festivali start aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2014 13:28

Avrupa Judo Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen festival, 38 ülkeden 370 sporcunun katılımıyla başladı.

Haberin Devamı

Antalya'nın Serik ilçesinin Belek turizm bölgesindeki bir otelde düzenlenen ve 38 ülkeden 370 sporcu ile antrenör ve idarecilerin katıldığı festival hakkında bilgi veren Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, etkinliğin önceki yıllarda 2 kez federasyonlarınca "Ortak Çalışma Kampı" adı altında düzenlendiğini, bu yıl ise ilk kez Avrupa Judo Federasyonu tarafından "Judo Festivali" adıyla gerçekleştirildiğini bildirdi.

Etkinliğe 2012 yılında 21, geçen yıl ise 28 ülkeden katılım olduğunu belirten Uysal, "Bu yıl 38 ülkeden 370'i sporcu olmak üzere 450 kişi katılıyor. Bu rakama festival katılımcıları dahil değil" dedi. Judo Festivali'nin, Türkiye ve Avrupa judosu açısından önem taşıdığını vurgulayan Uysal, şöyle konuştu:

"2016 Rio Olimpiyatları müsabakaları, mayıs ayının sonunda başlıyor. Bu kapsamda dünyanın farklı yerlerinden gelen sporcular toplu çalışma yaparak müsabakalara hazırlıyor. Biz de yaklaşık 60 sporcumuzla kampa katılıyoruz. Takımımızda herhangi bir sakatlık ya da sorun bulunmuyor. Hedefimiz Rio Olimpiyatları'na en iyi şekilde hazırlanmak."

Festival kapsamında alanının uzmanları tarafından antrenör eğitimleri, kata, çocuk judosu, eğitim, organizasyon, bilgi işlem ve medya tanıtımı gibi pek çok konuda çalışmalar yapılacağına dikkati çeken Uysal, dünya judosunun gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Uysal, Avrupa Judo Federasyonu ile anlaşma sağlanacağını, gelecek yıldan itibaren festivalin Türkiye'de her yıl yapılacağını ifade etti.

Soma'daki maden faciası

Uysal, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen kazada çok sayıda işçinin hayatını kaybetmesinin, kendilerini de derinden etkilediğini dile getirdi. "Soma'da Hak'kın rahmetine kavuşan işçilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz" diyen Uysal, yas nedeniyle festival kapsamında yapılacak bazı etkinlikleri iptal ettiklerini, ilk antrenman öncesi tüm sporcuların saygı duruşunda bulunduğunu anlattı.

Festival, 21 Mayıs'ta sona erecek.

BAKMADAN GEÇME!