Judo: 23. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası

Güncelleme Tarihi:

Judo: 23. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2016 14:17

- Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen organizasyona 15 ülkeden 320 sporcu katılıyor

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - 23. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası, Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

Türkiye Judo Federasyonu tarafından Kemer'de bir otelde düzenlenen organizasyona, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Azerbaycan, İtalya, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Gürcistan, İsrail, Kırgızistan, Makedonya, Romanya, Tacikistan ve Ürdün olmak üzere 15 ülkeden 130 bayan ve 190 erkek olmak üzere, toplam 320 sporcu katılıyor.

Organizasyonda Türkiye'den 68 erkek, 67 bayan olmak üzere toplam 135 sporcu mücadele ediyor. Haziran ayında Finlandiya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na hazırlık niteliğindeki organizasyonda müsabakalar, bayanlar ve erkekler kategorilerinde yapılıyor.

Türkiye Judo Federasyonu Genel Koordinatörü Yavuz Yolcu, gazetecilere yaptığı açıklamada, federasyon olarak amaçlarının Türk sporcuları haziran ayında Finlandiya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlamak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Türk sporcuların 2020'deki olimpiyatlarda mücadele edecek milli takımın alt yapısını oluşturacağını ifade eden Yolcu, "8 Mart'ta ümit ve genç milli takım sporcularının katılımı ile 2020'de Tokyo'da yapılacak Yaz Olimpiyatları'na gidecek aday kadronun tanıtımını yapacağız. Organizasyon çok güzel geçiyor. Sporcularımız da başarılı müsabakalar yapıyor" diye konuştu.

23. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası, yarın sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!