Jübile maçı

BJK İnönü Stadı’ndaki hazırlık maçı mıydı, yoksa jübile maçı mı?

Milli Takım’da çok kez forma giymiş tecrübeli isimler, bitime 5 dakika 10 dakika kala oyuna giriyor veya 15-20 dakika oynayıp çıkıyor. Madem bu futbolcular önemli isimler, bırak sahada birlikte oynasınlar. Sen bu takımda kime güveniyorsan onu sahaya sür. Adı üzerinde prova, yani hazırlık. Sen kafandaki takımın nasıl oynadığını göreceksin, oyun kalıbını, sistemini işletmeye çalışacaksın. Ama Terim öyle yapmadı. Birini çıkardı, diğerini aldı. Diğerini çıkardı, başkasını sahaya sürdü. Ben anlamadım Terim, Avustralya’dan geldi de, bu futbolcular nasıl oynuyor bir göreyim mi dedi. Daha önce onları hiç mi izlemedi. Nasıl oynadıklarını bilmiyor muydu?

Yanlış yol

Jülibe maçı için onlarca futbolcu biraraya gelir. Biri girer diğeri çıkar, herkes jübilesi olan için oynar. Sonunda da jübile yapan omuzlara alınır sahadan çıkar. Dün bir tek omuzlara alınıp sahadan çıkma kısmı gerçekleşmedi. Hazırlık maçında ne yaparsın, senin bir kadron vardır. Bu kadronun içine sivrilen, istikbal vadeden oyuncuları koyarsın. Kim böyle oyuncular, Mehmet Topuz, Mehmet Topal, Mehmet Yıldız diyelim. Onların performansını ana kurgundaki takımla test edersin. Ama bırakırsın hepsi belli bir süre takımda oynarlar. Terim 5 aydır oynayamayan Tümer’i sahaya sürdü. Bunca süredir oynamayan Tümer masör olarak mı, idareci olarak mı, futbolcu olarak mı geliyor bu takıma.

Terim sen eğer ben futbolcuları göreceğim diyorsan, bunun gibi çok sayıda hazırlık maçı yapman lazım. Peki bu fikstürle bu kadar hazırlık maçlarını nasıl oynayacaksın. Böyle bir şansın da fazla yok. Bakıyorsun takımda sistem de yok. Kendi evinde oynuyorsun, gol pozisyonuna giremiyorsun. 1.35 boyundaki adamlara topu şişirip pozisyon aramaya çalışıyorsun. Tabii ki insan hazırlık maçı da olsa kazanmak ister, ama ben ne galibiyet, ne de mağlubiyette değilim. Beklentim akıllıca bir şeyler yapılmasıydı. Dün akşam Terim’in izlediği yol yanlıştı.
Yazarın Tüm Yazıları