Ju Jitsu Mersin’de yaygınlaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Ju Jitsu Mersin’de yaygınlaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 10:52

Ju Jitsu Mersin’de yaygınlaşıyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de, uzak Doğu savaş sanatı olan samurayların savaşlarda silahsız kaldıklarında kullandıkları tekniklerle yaratılmış olan Ju jitsu, yayılmaya devam ediyor.
Kent genelinde 10 salondaki eğitimden 300 sporcu yararlanarak, ulusal ve uluslararası turnuvalarda şampiyon olmak için mücadele ediyor. Ju jitsu sporunu kent genelinde yaygınlaştırmak için mücadele eden Ju Jitsu İl Temsilcisi Murat Ekecik, "Dünya’da en çok bilinen sporlardan birisi olan bu sporumuzu Mersin’de de daha çok tanıtarak geliştirmek istiyoruz. Bu konuda yapılan seminerlere katılıyor, tanıtım toplantıları gerçekleştiriyoruz. Daha yeni yeni yaygınlaşmasına rağmen önemli yol kat ettik. İki kez Türkiye Şampiyonası yapıldı. Üçüncülük derecemiz var. Yine Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etmiş sporcularımız var" dedi.
Türkiye’de maalesef henüz yeterince anlaşılamamış bir spor olduğunu belirten Ekecik,  "Bu sporun uluslararası gelişimine bakarak ülkemizde de oldukça büyük bir potansiyele sahip olduğunu söylemek mümkün. Bunun için biraz da bizlerin bu sporu profesyonel olarak masanın üzerine koyması, ülkemizde daha görünür hale getirilmesi ve uluslararası arenada Türkiye Ju Jitsu’sunu tanıtması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!