Jeton niye geç düşer?

Güncelleme Tarihi:

Jeton niye geç düşer
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2005 18:03

Hakancığım, ben başbakan olmadığım için, her türlü yapıcı eleştiriyi sevinerek okurum. Hatta eleştirmek için eleştirileri bile dikkatle okurum, belki bir ders alabilirim, en azından bana birilerinin niye gıcık olduğunu anlayabilirim ümidiyle. Ama senin derdini anlayamadım: “Serdar Abi, ben senin esprilerinden hoşlanmıyorum, espri anlayışın bana ters, söyler misin ben seni niye okuyayayım?” şeklindeki bir soruya, benim ne cevap vermemi istiyorsun?

Olsa olsa, kimilerinin jetonu niye geç düşer? sana bu konuda bir bilimsel açıklama getirebilirim ki, (Benim HŞS ekibi kızlarımdan Nagehan’ın yıllar önce yaptığı minik bir haber) belki kafanı hangi yönde sallaman gerektiği açısından katkısı olur sana:

Beyin espriyi zor algılıyor

Nagehan ALÇI/HŞS

Bir araştırmaya göre, beyin, esprleri ciddi sözlerden daha uzun sürede algılayabiliyormuş, çünkü ciddî / sözel algılamanın merkezi beynin sağ yarısıyken, espriyi algılamak için beynin her iki yarım küresinin birlikte çalışması gerekiyormuş. Uzmanlara göre, ayrıca espriyi anlamak ancak gri hücrelerin de devreye girmesiyle mümkün oluyormuş. Anlama komutunun beynin iki bölümüne de ayrı ayrı gitmesi gerektiğinden, bir esprinin anlaşılıp algılanması daha uzun sürüyormuş.

Demek ki Hakancığım, ciddi yazılarımı anlayarak ve severek okurken, esprilerimi anlamamanın sebebi fizyolojikmiş.

Yani jetonun bu yüzden geç düşüyormuş!

Endişe edecek bir şey yok demek ki...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!