‘Jet’giller Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

‘Jet’giller Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 20:27

SON dönemlerde havayolu şirketleri arasında yaşanan “business ve first class” savaşları yeni bir pazarın doğmasını sağladı. Dünyada 3 binden fazla özel jeti ve 800 operatörü bünyesinde bulunduran ve 2013 yılında Amerika’da kurulan özel jet kulübü “JetSmarter” Türkiye’de hizmet vermeye başladı.

Haberin Devamı

Ortakları arasında dünyaca ünlü rapçi Jay-Z’nin de bulunduğu kulübe yıllık 11 bin 500 dolar karşılığında üye olunuyor. Bu ücret ile aynı kıtada sınırsız

‘Jet’giller Türkiye’de

uçmak mümkün. Londra hattının açılmasıyla ise New York’a bu hat üzerinden aktarmalı bir şekilde 2 bin 300 dolara özel jet ile uçmak mümkün olacak.

MALİYETİ 500 BİN EURO

Dünyada özel jet pazarının son yıllarda daraldığını anlatan JetSmarter Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Ömer Erdağ, şu bilgileri verdi: “İş adamları ve ünlüler, bugün dünyada fiyatları 75 milyon doları bulan özel jetleri satın almak yerine kiralama ya da bizim gibi sistemler üzerinden kullanmaya yöneliyorlar. Sadece Amerika’da 15 bin adet iş jeti bulunuyor. Bunların yüzde 3’ü işadamlarına ait. Amerika’da daha çok kiralama ve operatörler kullanılıyor. Türkiye’de ise 122 adet iş jeti bulunuyor. Kriz dönemlerinde ilk satılan iş jetleri oluyor. Bugün yıllık maliyetleri 500 bin Euro’ya kadar çıkıyor. Bu maliyetler çok yönetilebilir değil. Bunun için de daha çok kiralanıyor.”  

Haberin Devamı

Özel jet kulübüne dünyada 7 binden fazla kişinin üye olduğunu söyleyen Ömer Erdağ, sistemi şöyle anlattı: “Bu uçaklar işadamlarına veya şirketlere ait değil. Yani patronların boş duran uçaklarını kullanmıyoruz. Tamamen operatörlerin yani özel havayolu şirketlerine ait uçaklar. Bu iş için kurulmuş şirketlerin uçakları. Patronların uçaklarını bu sisteme dahil etmek zor çünkü kanuni sınırlar var. Bu bir paylaşım ekonomisi değil. Sistem Avrupa ve Amerika arasında çok iyi bir noktaya geldi. Şimdi İstanbul hattı ile Avrupa ve Amerika’yı Ortadoğu ülkelerine bağyacak. 2020’de en büyük özel jet şirketi

‘Jet’giller Türkiye’de

olmayı hedefliyoruz.”

KITALAR ARASI EK ÜCRET

Dünyada öjzel jetlere ulaşım konusunda zorlukların yaşandığını dile getiren Ömer Erdağ, “Atıl duran bir sektörü canlandırıyoruz. Hangarda boş yatan uçaklar sürekli çalışmış oluyor. Böyle olunca özel havacılık sektörü canlanmış oluyor. Bu alanda fiyat algısı ile ilgili yanlış bilgiler var. Bu sisteme üye olunduktan sonra aynı kıtada sınırsız uçuş imkanı var. Kıtalar arasında ise ek ücret çıkabiliyor. Bugün İstanbul-Londra hattının açılmasıyla Londra üzerinden New York’a ulaşılabilecek. Bunun ücreti de 2 bin 300 dolar” dedi. 

Haberin Devamı

Bodrum ve KKTC uçuşları artacak
JET kulübüne üye olanların yaz aylarında daha çok KKTC ve Bodrum’a gitmek istediğini anlatan Ömer Erdağ, “İstanbul’dan bu hatlara olan uçuşların sayısı artacak. Bugün iş dünyasının en çok şikayet ettiği konuların başında güvenlik ve bilet işlemlerinde uzayan kuyruklar ve rötar bulunuyor.

Bu sistem ile uçmak daha cazip hale gelebiliyor. Bizim hedefimiz sadece zengin işadamları ve ünlüler değil. Biraz daha profesyonel kişilere ulaşmak” dedi.  
Jetleri en çok kullanan ünlüler
* Jeremy Piven
* Kate Upton
* Karina Smirnoff
* Whoopi Goldberg
* Cindy Crawford
* Charlotte McKinney
* Connor McGregor
* Gerard Butler
* Alessandra Ambrosio

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!