Jet hızıyla uzaklaştırma

Güncelleme Tarihi:

Jet hızıyla uzaklaştırma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 21:31

Düzce Üniversitesi’nden bildiriye imza atan doçent için savcılıkça yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul Üniversitesi’nden bir doçentin müdürlük görevine son verilirken 53 akademisyene soruşturma yolda. İstanbul’da Başsavcılık da harekete geçti.

Haberin Devamı

Üniversitelerde, 11 Ocak’ta Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin öncülük ettiği ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ bildirisinin yankıları sürüyor.

Bildiriye imza atan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevgi Uçan Çubukçu, İÜ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü görevinden alındı. Bildiride imzası olan18’i profesör 53 akademisyen için de Rektörlük tarafından soruşturma başlatılacak.

- İstanbul Başsavcılığı, bildiriye imza atan ve İstanbul’da görev yapan akademisyenler hakkında resen soruşturma açtı. Soruşturmanın, TCK 301. maddesinde 6 ay-2 yıl hapis cezası öngörülen, ‘Türk milletini, devletini, Meclis’i, hükümeti ve yargı organlarını alenen aşağılamak’ ile TMK 7. maddesinde yer alan ve 1-5 yıl hapis öngörülen, ‘terör örgütü propagandası’ suçlarından yürütüleceği öğrenildi.

Haberin Devamı

- Düzce Üniversitesi’nden Doç. Dr. Latife Akyüz, bildiriye imza attığı gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı. Savcılık da doçent hakkında ’terör örgütü propagandası yapmak, Türk milletini, devletini aşağılama’ suçlarından gözaltı kararı verdi ve yakalama kararı çıkardı.

- Hakkâri Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda okutman Ümran Roda Suvağcı, savcılığa giderek ifade verdi.

- Sakarya, Diyarbakır, Mardin ve Kocaeli’de savcılıklar soruşturma başlattı.

- Kocaeli, Tunceli, Yalova, Gediz ve Kırıkkale Üniversiteleri, imzacı akademisyenlere soruşturma açtı.

- 29 Mayıs Üniversitesi ile Giresun Üniversitesi, bildiriye imza atan akademisyenleri görevden uzaklaştırdı.

- Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, bildiriye kendi üniversitelerinden bazı öğretim üyelerinin de imza attığını, üniversite senatosunda bildirinin kabul edilemez olduğu yönünde kurumsal karar aldıklarını söyledi. Ancak Yücel, metne imza atanlara ceza verilmeyeceğini vurguladı.

- Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, metne imza atan akademisyenleri istifaya davet etti.

AKADEMİSYENLERE CAN GÜVENLİĞİ DİLEKÇESİ

EĞİTİM-SEN, bildiriye imza atan akademisyenlere yönelik tehditler olduğunu belirterek, can güvenliklerinin sağlanması için bir dilekçeyle İçişleri Bakanlığı’na başvurdu.  Bildiride imzası bulunan Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde araştırma görevlisi Ramazan Kurt da tehditler aldığını belirterek savcılığa başvurduğunu söyledi. Hakkında rektörlüğün de soruşturma açtığı Kurt, tehditler yüzünden evine gidemediğini belirtti. m Gülseven ÖZKAN

Haberin Devamı

İMZA SAVAŞLARI

‘BU Suça Ortak Olmayacağız’ başlıklı bildirideki imza sayısı, dün itibariyle 2 bini aştı. Bildiriyi imzalayan akademisyenlere destek gruplarına Barış İçin Edebiyatçılar İnisiyatifi ve Toplumsal Dayanışma İçin Psikologlar Derneği de eklendi. Barış İçin Akademisyenler Girişimi’ne karşı kurulan ‘Türkiye İçin Akademisyenler’ platformunda imza atan akademisyen sayısı ise dün 1456’ya ulaştı.

BAKMADAN GEÇME!