Japonya’ya Türk çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Japonya’ya Türk çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 20:46

BAŞBAKANLIK Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Japonya’da uluslararası birçok yatırımıcının katılımı ile dün Tokyo’da düzenlediği yatırım seminerinin ikincisini 27 Şubat’ta Osaka’da gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Seminerlere Mizuho, Japonya Dış Ticaret Kuruluşu (JETRO), Baker McKenzie ve Türk danışmanlık firması Pragma gibi kuruluşlar da destek verdi. Katılımcılar arasında ise Mitsui, Mitsubishi, Itochu, Marubeni, Sumitomo ve Hitachi gibi Türkiye’de de yatırımları olan, global ciroları 20 milyar doların üzerinde bulunan devler de yer aldı. 200’ü aşkın firmanın katıldığı Tokyo’daki seminerde 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye’nin yatırım ortamı, birleşme ve satın almalar pazarı ve ilgili hukuki düzenlemeler gibi oturumlar gerçekleşti. TYDTA Başkanı Arda Ermut, seminerden aldığı izlenimin yabancının Türkiye’deki yatırım ortamı ile ilgili en çok merak ettiği konulardan birinin referandum gündemi olduğunu belirterek, “Biz bu değişikliği daha iyi çalışan bir bürokrasi için şart olan kamu reformu açısından  bir fırsat olarak görüyoruz. Japon yatırımcılarımızdan beklentimiz Türkiye’yi batı medyası ve batılı kredi kuruluşlarına göre değerlendirmemeleri. Son 7 yılda Japonya’dan Türkiye’ye 2 milyar dolar doğrudan yatırım geldi. Bu rakamın daha da artması gerektiğini düşünüyoruz. Japon yatırımcılarımızı Büyük İstanbul Tüneli ve Kanal İstanbul gibi projelerin ihalelerine davet ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Pragma şirketi adına konuşan Kerim Kotan da, “Sizlere bir şey pazarlama veya satmaya değil, dünyanın o bölgesindeki dostlarınız olarak herhangi bir ticari beklenti gütmeden uzun vadeli ve stratejik ilişkiler kurmaya geldik” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!