Japonya’da parmak izi ile alışveriş

Güncelleme Tarihi:

Japonya’da parmak izi ile alışveriş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 20:06

Japonya’da turistlerin kredi kartı ya da nakit para yerine sadece parmak izlerini kullanarak ödeme yapmasını mümkün kılacak yeni bir sistem hayata geçiriliyor.

Haberin Devamı

Japon hükümeti son teknoloji ürünü “parmak izi ile ödeme” sistemini yaz aylarında test etmeye başlayacağı açıklandı.

Yetkililer bu sistemi Tokyo’da 2020’de yapılacak yaz olimpiyatları öncesinde ülke genelinde yürürlüğe sokmayı umduklarını söyledi.

HAVAALANLARINDA PARMAK İZİ TARAMASI 

Tokyo’nun turistik bölgesi Hokone, Kamakura, Yugawara bölgelerinde öncelikle otel ve restoranlarda uygulamaya geçilecek.

Ülkeye girerken havaalanlarında turistlerin parmak izi kaydedilip, daha sonra ödeme yapmalarına imkân sağlancak.

AMAÇ TURİSTLERE KOLAYLIK SAĞLAMAK

Dünyada teknolojinin en ileri seviyede olduğu ülke Japonya'da turistler için kredi kartıyla alışveriş yapmak çok zor.

Pek çok market kredi kartı kabul etmiyor; kabul edenlerse Japon bankalarının kartlarını tercih ediyor. Bu durum turistlerin yanlarında yüklü miktarda nakit para taşımalarını zorunlu kılıyor.

Haberin Devamı

Ülkede suç oranları oldukça düşük olsa da Japon hükümeti turistlerin nakit ve kredi kartı kullanımında yaşadıkları zorlukları ortadan kaldırmak için bu projeyi hayata geçirmek istiyor.

Başarılı olması halinde 2020’deki Tokyo Olimpik ve Paralimpik Oyunları’nda hayata geçmesi planlanan sistemle turistlerin nakit para ve kimlik taşıma zorunluluğu ortadan kaldırılarak hırsızlık, gasp gibi suçların önüne geçilmesi hedefleniyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!