Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara İzmir'de

Güncelleme Tarihi:

Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara İzmirde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2017 09:57

Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara İzmir'de

Haberin Devamı

JAPONYA İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği'ne (JİKAD) layık görülen Japonya Dışişleri Bakanlığı Ödül Töreni için İzmir'e geldi. Başkonsolos Norio Ehara, "Japonya Başkonsolosluğu olarak bizler İzmir'i desteklemeye devam edeceğiz. Bundan sonra da Japon şirketlerinin İzmir'e yatırım yapması, Japonya ve İzmir'in ticari ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi için mümkün olduğunca çok kişiye kulak vermek istiyorum" dedi.

JİKAD'ın bu yıl Japonya Dışişleri Bakanlığı Ödülü'ne layık görülmesi dolayısıyla İzmir'e gelen Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, İzmir ile ilgili açıklamalarda bulundu. İzmir'in Türkiye'nin 3'üncü büyük şehri olmakla birlikte Avrupa ve Akdeniz bölgelerini temsil eden önemli bir kültür ve ticaret şehri olduğuna vurgu yapan Ehara, "Ilıman iklimi, verimli toprakları ve yüksek eğitim seviyesiyle İzmir'in potansiyeli çok yüksek bir şehir olduğunu düşünüyorum. Cömert bir atmosfere sahip olan İzmir şehri ve insanları, Japonlar tarafından çok sevilmektedir. Son zamanlarda, bu noktalara odaklanarak Japon şirketlerinin İzmir'de ilerlemeye devam ettiğini anlıyorum" diye konuştu.

"İZMİR HALKININ KENDİSİNİ JAPONYA'YA DAHA YAKIN HİSSETMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"

Japon davul grubu Ondekoza'nın İzmir konserine de değinen Ehara şunları söyledi: "Her fırsatta, Japonya'nın cazibeli yanlarını göstererek, İzmir halkının kendisini Japonya'ya daha yakın hissetmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Japonya Başkonsolosluğu olarak bizler İzmir'i desteklemeye devam edeceğiz. Bundan sonra da Japon şirketlerinin İzmire yatırım yapması, Japonya ve İzmir'in ticari ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi için mümkün olduğunca çok kişiye kulak vermek istiyorum."

"TARİHİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR"

Japonya Dışişleri Bakanı Ödülü'nün, Japonya ve çeşitli ülkeler arasındaki dostluk ilişkilerinin geliştirilmesinde dikkate değer bir katkısı olanları takdir etmek için verildiğini belirten Başkonsolos Ehara, "Bu kez JİKAD'a verilen bu ödül, İzmir'de ilk kez veriliyor olması açısından tarihi bir önem taşımaktadır. Bu mutlu haberi tüm İzmirlilerle paylaşmak isterim. İzmir'de bulunan JİKAD Japonya'nın önemli dostudur. Bizler İzmir'de etkinlik gerçekleştirdiğimizde her zaman Arzu Yücel hanımın liderliğinde, JİKAD ile işbirliği yapıyoruz. Bu güne kadar Japonyayı tanıtıcı bir çok faaliyeti, projeyi İzmir'de gerçekleştirdik" diye konuştu.

Davut CAN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!