Japonlar geliyor

Güncelleme Tarihi:

Japonlar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 18:08

İzmir Gaziemir'deki Ege Serbest Bölgesi ilk kez bir Japon yatırımcıya ev sahipliği yapacak. Biberon ve emziğin mucidi Pigeon'un iştiraki Lansinoh, 30 Eylül'de temel atacak, ilk etapta 100 kişiye iş imkanı sağlayacak.

Haberin Devamı

Japonlar geliyor

KURULDUĞU 1990’dan bu yana 60 milyar dolarlık ticaret hacminin gerçekleştiği Ege Serbest Bölgesi (ESB), ekonomide yaşanan durağanlığa rağmen yatırımcı çekmeye devam ediyor. Anne-bebek ürünleri konusunda dünyanın önemli kurumlarından Japon Pigeon’un iştiraki olan Lansinoh, ESB’de yatırım kararı aldı. Firma, tekli ve çiftli anne sütü emzirme pompaları, manuel anne sütü emzirme pompası, biberon ve emzik üretimi yapacak. Lansinoh’un dışında 7 firmanın daha yatırım kararı aldığı bölgede, mevcuttaki 9 şirket ise büyümeye gitti. 2016’da devreye girecek yatırımlarla ilk etapta bin 220 kişiye iş imkanı yaratılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Japonlar geliyor

21 MİLYON TL'LİK SATIŞ İLK ETAPTA

Geçtiğimiz ay ESB'nin genişletilmesi ve faaliyet ruhsat süresinin uzatılmasına yönelik Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile protokol imzaladıklarını ifade eden Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş (ESBAŞ) Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, ilk defa bir Japon yatırımcıyı kazandıklarını belirterek, lansinoh'un kararıyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Firma 30 Eylül’de temelini atacağı 8 bin metrekarelik binada üretim yapacak. Dünyada 50’den fazla ülkede ürünleri satılmakta olan pazarının lideri Lansinoh’un ABD, İngiltere, Almanya, Belçika ve ülkemizde satış ofisleri bulunuyor. 2016’da ESB’de faaliyete geçmeyi planlayan Lansinoh, 21 milyon TL’lik satış hedefliyor ve bunu 5 yıl içinde 45 milyon TL’ye yükseltmeyi ön görüyor. ESB’deki fabrikada 100 kişi çalıştırmayı hedefleyen Lansinoh globalde de yüzde 50 büyümeyi hedefliyor.”

Japonlar geliyor

DAHA FAZLA YATIRIMCI İÇİN

Faruk Güler, bölgeye daha fazla Japon yatırımcı kazandırmak adına pazarlama ve tanıtım turlarına başlayacaklarını söyleyerek, şu bilgiyi aktardı: “Önümüzdeki ay BM Endüstriyel Gelişme Örgütü, Yatırım ve Teknoloji Geliştirme Ofisi, Japony a Ortadoğu İşbirliği Merkezi, Türkiye Büyük elçiliği, İzmir Kalkınma Ajansı, Japonya Dış Ticaret Teşkilatı, Tokyo Mitsubishi Bankası gibi kurumların desteğiyle Japonya’ya tanıtım seyahati gerçekleştireceğiz. Amacımız katmadeğeri yüksek ürünler üreten, ülkemize daha fazla istihdam kazandıracak, ihracata dayalı üretim yapan Japon firmaların bölgemize yatırım yapmasını sağlamak.”

Haberin Devamı

YERİMİZ YOK DİYE GİDEN ÇOK

Bölgeye Lansinoh’un dışında başka firmaların da bu yıl yatırım yaptığını ifade eden Faruk Güler, bunların yanı sıra ESB’de faaliyet gösteren 9 firmanın büyüme kararı aldığını söyleyerek, “Şu an mevcutlar arasında 20 ile 50 bin metrekare arasında yer talebi olan en az 4-5 firma var. Ama yerimiz yok. Büyümek için izin bekliyoruz. Başvuru yaptığımız 600 dönüme onay çıksın, 6 ayda yeni yatırımcıyla bölgenin yarısını doldururuz. Şu an yer olmadığı için geri çevirdiğimiz çok yatırımcı bulunuyor” ifadesini kullandı.

YABANCILAR ETKİLENMEDİ

Türkiye ekonomisinde son dönemde yaşanan duraklama, dövizdeki hareketlilik ve hükümet kurulamaması gibi konuların yabancı yatırımcı üzerindeki etisini de değerlendiren Faruk Güler, "Buna rağmen bize ilgi azalmıyor, çünkü bize gelen yatırımcı dünyaya iş yapıyor. Dolayısıyla kısa vadele gelişmeler onların yatırım kararını etklilemiyor. Daha çok Türkiye'nin geleceğine bakılıyor" dedi.

Haberin Devamı

1220 KİŞİYE İŞ

Yeni yatırımcılar Lansinoh, Chrıst Industrıal, Gram Equıpment, Efrahim Çekiç, Emt Kontrol, Ceres Gıda, Cyabond Kimya, Fırat Ülkü ve Mape x’ in yanısıra mevcut şirketler Hugo Boss, Farmeks, Wongbrella, Beypak, Gates, Başaran, Sf Trade, Ames ve CMS büyüme kararı aldı. 2016’da tamamlanacak yatırımlarla ilk etapta bin 220 kişiye iş imkanı sunulması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!