Japonlar Çankırılılarla iftar sofrasında buluştu

Güncelleme Tarihi:

Japonlar Çankırılılarla iftar sofrasında buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 11:39

Japonlar Çankırılılarla iftar sofrasında buluştu

Haberin Devamı

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI (DHA)- ÇANKIRI’da lastik fabrikası bulunan dünya devi Japon Sumitomo Ruber firmasının Japon yöneticileri Çankırılarla birlikte iftar yemeğinde buluştu.
Çankırı Belediyesi’nin Sultan Süleyman Camii önündeki iftar çadırına gelen Sumitomo Ruber Ako Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş CEO’su Nurifumi Fujimoto, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile birlikte Çankırılılar’a iftar yemeği dağıttı.Tüm Müslüman aleminin ramazan ayını tebrik eden Fujimoto böylesine anlamlı bir manevi iklimde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.
Japon lastik fabrikasının japon yöneticilerinin de katıldığı iftar yemeğinde duygularını ifade eden Belediye Başkanı “Medeniyet görmek isteyen herkes bugün Çankırı’ya bakmalı. İftar sofrasında Çankırı halkı ile buluşarak hoşgörünün en güzel örneğini sergileyen Japon kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Yatırım dolayısı ile Çankırı’ya yerleşmiş misafirlerimiz onlar. Biz Japon dostlarımızı yabancı olarak değil Çankırılı hemşerilerimiz olarak görüyoruz. Bugün hakikaten ramazanın ruhuna yakışır bir şekilde birlik ve beraberlik dolu bir ortamı hep beraber yaşadık. Yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, sevgi, saygı, sabır ve kardeşliğin pekiştiği bir iftar sofrasını paylaştık. Ramazan ayının maneviyatını farklı kültürlerin insanları ile paylaşmak mutluluk verici. Bu iftar sofrası Türklerin ve Japonların kalpten bağlılıklarının en büyük göstergesidir” diye konuştu.
Başkan Dinç, iftar yemeğinin ardından misafirlerine Çivitçioğlu Medresesi’nde çay ikramında bulundu.
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!