Japonlar Ankara'ya yakın diye Çankırı'ya yatırım yaptı

Güncelleme Tarihi:

Japonlar Ankaraya yakın diye Çankırıya yatırım yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2012 00:00

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Japonya’nın ilk yerel lastik üreticisi Sumitomo Rubber Industries’in yatırım için Çankırı’yı seçmesinde Ankara’ya yakınlığının önemli etken olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımı ile Rixos Otel’de Japonya’nın ilk yerel lastik üreticisi Sumitomo Rubber Industries Firması ile Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik AŞ arasında yaklaşık 500 milyon dolar değerinde üretim tesisinin Çankırı’ya kurulması için protokol imzaladığını hatırlattı.
Böyle büyük bir yatırımın illerine yapılacak olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Çelikten, “Japonlar’ın en eski lastik fabrikasının Türkiye’yi tercih etmesi bizim için gurur verici. İlimizin Ankara’ya olan yakınlığı eskiden dezavantaj olarak değerlendirilirdi. Japon yatırımcıların Çankırı’yı tercih etmesinde Ankara’ya olan yakınlığımız önemli bir faktör. Artık, Ankara’ya olan yakınlığımız avantaja dönüşüyor” dedi.
Yatırımcıya her zaman kapılarının açık olduğunu dile getiren Çelikten, şunları kaydetti:
“Yatırımcıyı çekmek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Biz Ticaret Odası olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yatırımcının işlerini kolaylaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Bu bölgede yabancı yatırımcının artması, ekonomik anlamda önemli bir kazanç olacak. Japon lastik fabrikasının yapacağı yatırım hem Çankırı’ya hem de ülkemize hayırlı olacağına inanıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!