Japon tercümanın trafik kazasında ölümü

Güncelleme Tarihi:

Japon tercümanın trafik kazasında ölümü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2015 17:52

- Şanlıurfa'daki trafik kazasında hayatını kaybeden Takaya'nın cenazesi İstanbul'a gönderildi

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'daki trafik kazasında hayatını kaybeden 46 yaşındaki Japon tercüman Kazumi Takaya'nın cenazesi İstanbul'a gönderildi.

Takaya'nın cenazesi Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından uçak saatine kadar burada bekletildi. Özel bir cenaze nakil hizmetleri veren firmanın görevlileri tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alınan Takaya'nın cenazesi GAP Havaalanı'na götürüldü.

Beraberinde Japonya'nın Ankara Büyükelçiliğinde görevli 2 kişiyle kente gelen tercüman Kazumi Takaya'nın eşi Hisashi Takaya'nın ise cenazeyi GAP Havaalanı'nda beklediği ve aynı uçakla İstanbul'a gideceği öğrenildi.

Bu arada, Kazumi Takaya için yarın İstanbul'da düzenlenecek törenin ardından defnedilmek üzere Japonya'ya gönderileceği belirtildi.

- Olay

Haberin Devamı

Dün, terör örgütü IŞİD'in elindeki Ürdünlü pilot ve Japon gazetecinin serbest bırakılacağı yönündeki haberler üzerine Akçakale ilçesine gelen yabancı gazetecilere tercümanlık yapan Kazumi Takaya'nın içinde bulunduğu Kasım Polat idaresindeki 63 K 9655 plakalı hafif ticari araç, Şanlıurfa-Akçakale karayolunun 10. kilometresinde, önünde seyreden İbrahim Halil Şikak'ın kullandığı 63 E 8750 plakalı kamyona arkadan çarpmış, kazada, Japon tercüman ile sürücü Polat hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!