Jankovic-Çağla el ele finale

Güncelleme Tarihi:

Jankovic-Çağla el ele finale
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2015 14:51

TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta milli tenisçi Çağla Büyükakçay eski dünya 1 namarası Jelena Jankovic ile birlikte çiftlerde finale adını yazdırdı.

Haberin Devamı

TEB İstanbul Cup'ta çiftlerde Jelena Jankovic ile Çağla Büyükakçay yarı finalde Kontaveit-Kulichkova çiftini tie break'te devirerek finale kalma başarısı gösterdi...

Jankovic ile Çağla yarın saat 14.00'te finalde Rus Daria Gavrilova ile Ukraynalı Svitolina çiftiyle Garanti Koza Arena Merkez Kortu'nda karşı karşıya gelecek.

Maça hızlı başlayan Jelena ile Çağla ikinci ve 6. oyunda servis kırdığı ilk seti 27 dakikada 6-3 kazandı.

Jankovic-Çağla el ele finale


Zafer sonrası Çağla ile Jelena selfie çekti...

JANKOVIC MÜTHİŞ BAŞLADI ÇAĞLA DEVAM ETTİ

İkinci sette ise roller değişti... Maça müthiş başlayan Jelena Jankovic bu sette istediği oyunu korta yansıtamadı, Çağla'nın çabası da yeterli olmadı... Toparlanarak oyuna ağırlığını koyan Kontaveit-Kulichkova ikilisi bu seti 6-2 aldı.

Haberin Devamı

Tie break seti ise nefes kesti 3-1'le başlayan Jelena ile Çağla, rakiplerine yakalandı: 6-6. Çağla ve Jankovic etkili servisleri ve uyumlu oyunlarıyla tie break'i 10-6 kazanan Çağla-Jankovic ikilisi finale adını yazdırdı.

Çağla da İstanbul Cup'ta final oynama başarısı gösteren ilk Türk tenisçi oldu.

Jankovic-Çağla el ele finale

ÇAĞLA: EVİMDE ŞAMPİYONLUK İSTİYORUM

Çağla Büyükakçay maç sonu röportajında şampiyonluk yaşamak istediğini söyledi. Garanti Koza Arena'da düzenlenen basın toplantısına partneri Jankovic'le katılan Çağla, finale kaldıkları için mutlu olduğunu belirtti.

Geçen yıl Romanya'da düzenlenen WTA turnuvasında İtalyan partneri Karin Knapp'la final oynamasına rağmen şampiyonluğa uzanamayan Çağla, "İnşallah şampiyon olacağız. Jankovic büyük bir star. Onunla oynamam herkesi heyecanlandırmıştı. Finale çıkmamız daha da heyecan verici. İletişimimiz çok iyi. Başarımız da buradan geliyor. Beni çok rahat hissettiriyor. Kariyerimin ikinci finalimi evimde oynayacağım, kazanarak şampiyon olmak istiyorum" dedi.

Finaldeki rakipleri Daria Gavrilova (Rusya)-Elina Svitolina (Ukrayna) ikilisinin daha fazla baskı hissedeceğini savunan Çağla, "Jankovic'le ilk defa oynamamıza rağmen finaldeyiz. Onlar, Jankovic gibi biriyle oynamaktan dolayı daha fazla baskıya girecekler. İnşallah yarın çok güzel bir gün olur. Seyircimizin de destek olması lazım. Onları desteği maçın kaderini belirleyebilir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Jankovic-Çağla el ele finale

JANKOVIC: ÇİFTLER GÜZEL TESELLİ
Tecrübeli tenisçi Jankovic de teklerde ilk turda elenmesine rağmen çiftlerde finale kaldığını aktararak, "Teklerde ilk turda elendikten sonra çiftlerde finale kalmak benim için güzel bir teselli oldu. Çağla'yla ilk defa oynamamıza rağmen finale çıktık. Çağla'yla oynamak büyük bir zevk. Çok iyi oynuyoruz. Umarım finali de kazanırız" şeklinde konuştu.

Yarı finalde kaybettikleri ikinci sette enerjilerinin biraz düştüğünü belirten Jankovic, tie-break setine daha pozitif çıkarak maçı kazandıklarını kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!