Jandarmayla işbirliği yapıp dolandırıcıyı yakalattı

Güncelleme Tarihi:

Jandarmayla işbirliği yapıp dolandırıcıyı yakalattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 15:49

Jandarmayla işbirliği yapıp dolandırıcıyı yakalattı

Haberin Devamı

Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya), (DHA)- ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde oturan 67 yaşındaki N.A. adlı kadın, telefonla kendisini arayan ve para isteyen sözde polisin suç ortağını jandarmayla işbirliği yaparak yakalattı.
Geçen pazar günü N.A.'yı ev telefonundan arayan kişi, kendisini polis olarak tanıttıktan sonra kimlik bilgilerinin terör örgütü FETÖ'nün eline geçtiği ve kullanılması durumunda zarar göreceğini söyledi. FETÖ'yü çökertmek ve kimlik bilgilerini kurtarmak için yapılacak operasyonlar için bankadaki parasını kendisine vermesi gerektiğini belirten sözde polis, kadından parayı siyah poşete koyarak göndereceği kişiye teslim etmesini istedi. Telefon görüşmesi ardından İlçe Jandarma Komutanlığı'nı arayan kadın, durumu haber verdi. İhbar üzerine Merkez Karakol Komutanlığı ve Jandarma KOM Şube ekipleri kadının evine geldi. Evde konuşlanan jandarma, 2 gün boyunca sözde polisle kadının telefon konuşmalarını takip etti. Kadın, jandarmanın yönlendirmeleri sonucu sözde polisle önceki gün akşam Kuzdere Mahallesi Karataş Köprüsü yakınlarında parayı teslim etmek üzere sözleşti. Olay yerine giden kadın içinde havlu bulunan siyah poşeti bırakıp ayrılırken, çevrede önlem alan jandarma poşeti almak için gelen 19 yaşındaki İ.Ç.'yi yakaladı.
İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen İ.Ç. işlemlerinin ardından 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklandı. Jandarma İ.Ç.'nin birlikte çalıştığı kişiyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!