Jandarmaya silahlı saldırı: Bir asker ile bir polis şehit

Güncelleme Tarihi:

Jandarmaya silahlı saldırı: Bir asker ile bir polis şehit
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2014 12:51

Niğde Ulukışla-Adana otoyolunda Gedelli mevkiinde gasp edilen bir kamyonetten, yol kontrolü yapan jandarma timlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olayda 1 polis memuru ile 1 astsubay şehit oldu. Aracı gasp edilen sürücü de yaşamını yitirdi. Yaralanan 4 askerden 2’sinin ise durumunun ağır olduğu öğrenildi. Saldırganlardan ikisi yaralı halde yakalandı. Hastaneye götürülen saldırganların Arapça konuştuğu öğrenildi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Niğde’de gerçekleşen saldırıyla ilgili olarak, "Saldırganlardan 2’si yaralı yakalandı. Uyrukları tabi batı ülkelerden ama kendi ülkeleriyle teyit halindeyiz" dedi.

Haberin Devamı

İddiaya göre Gedelli mevkiinde bir orman köyündeki sağlık ocağına giden 3 kişi olduğu iddia edilen grup sağlık ocağında bir kişiyi rehin aldı. Köylülerin saldırganların Ulukışla yönünde giden kamyonetle kaçtığını belirtmesi üzerine polis ve jandarma ekipleri takip başlattı.

Güvenlik güçleri saldırganlarla temas sağladı. 'Teslim ol' çağrısına saldırganların ateşle karşılık verdiği belirtildi. İlk ateşte bir asker ile bir polis şehit oldu. Aracı gasp edilen bir kişi de saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Saldırının duyulması üzerine çatışma bölgesine Adana ve Ankara’dan helikopterlerle Özel Harekat timleri gönderildi.

Jandarmaya silahlı saldırı: Bir asker ile bir polis şehit
'Alçakça bir terör eylemi'

2 SALDIRGAN YAKALANDI, BİRİ ARANIYOR

Saldırıyla ilgili, iki saldırganın yakalandığı, kaçan bir saldırganın da arandığı öğrenildi. Bu arada yaralı halde yakalanan ve hastaneye götürülen saldırganları vatandaşlar linç etmek istedi.

Haberin Devamı

ARAPÇA KONUŞUYORLAR

Polis hastane önünde biber gazıyla vatandaşlara müdahalede bulundu. Yaralı saldırganların Arapça konuştuğu öğrenildi.

CEPHANELİK GİBİ

Yakalanan teröristlerin üzerinde ve gasp ettikleri kamyonda 3 kalaşnikof, 3 tabanca 7 el bombası, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz ve batarya ele geçirildi.

BAKAN ALA: SALDIRGANLAR BATI UYRUKLU

İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, Niğde’de gerçekleşen saldırıyla ilgili olarak, "Saldırganlardan 2’si yaralı yakalandı. Uyrukları tabi batı ülkelerden ama kendi ülkeleriyle teyit halindeyiz" dedi.

Akşam saatlerinde Erzurum’a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, havalimanında Niğde’deki saldırıyla ilgili konuştu. Saldırganların uyruklarının batı ülkelerinden olduğunu ifade eden Ala şöyle konuştu:

"Hatay’dan kiralanmış bir ticari taksiyle yabancı uyruklu 2 kişi yaralı olarak yakalandı. Bu uyrukları tabi batı ülkelerden. Ama kendi ülkeleriyle teyit halindeyiz. Teyit ettikten sonra kamuoyuna hangi ülkeden olduklarını açıklarız. Tabi 2 şehidimiz 1 vefat eden vatandaşımız var. Buradan da başsağlığı diliyorum ailelerine. 1 teröristin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Onun da kısa zamanda yakalanacağını ümit ediyoruz. Bizde ki bilgiler bundan ibarettir. Tabi geride bıraktıkları çantalarında bir takım el bombaları, silah, mermiler yakalandı. Daha detaylı bilgiyi daha kesin sonuçları aldıktan sonra kamuoyuyla paylaşırız."

Jandarmaya silahlı saldırı: Bir asker ile bir polis şehit
'Bana gelen bilgide Suriye notu var. Çok vahim'

Haberin Devamı

YARALI ASKER OLAY ANINI ANLATTI

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, silahlı saldırıda yaralanan jandarma personeli, teröristlerin üzerilerine uzun namlulu silahlarla ateş açtığını söyledi.

Saldırıda başından yaralanarak Ulukışla Devlet Hastanesine kaldırılan jandarma personeli, olay anını anlattı.

Yaralı asker, "Biz otobanda trafik ve asayiş uygulaması yapıyorduk. Bir araçtan 3 kişi indi ve uzun namlulu silahlarla üzerimize ateş açarak, el bombası attılar. Ben de şarapnel parçasıyla başımdan yaralandım. Başka bir şey hatırlamıyorum" diye konuştu.

KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Öte yandan, Niğde Belediyesi, cep telefonlarına gönderdiği kısa mesajla, Niğde Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı güvenlik güçleri için vatandaşları kan bağışına çağırıyor.

Haberin Devamı

Jandarmaya silahlı saldırı: Bir asker ile bir polis şehit

OTOBÜS KURŞUNLARA HEDEF OLDU, BİR YOLCU YARALANDI

Olay yerinden geçen ve o anda güvenlik ekibinin içinde arama yaptığı bir otobüs de kurşunlara hedef oldu ve camları kırıldı. 1 yolcu yaralanırken diğer yolcular yere yatarak canlarını korumaya çalıştı.

Mersin'den Ankara'ya gitmekte olan ve kontrol için durdurulan otobüsteki yolculardan 32 yaşındaki Kamil Nayman'ın da kolundan yaralandığı ortaya çıktı. Çatışmanın ortasında kalan otobüsün şoför tarafından hızla uzaklaştırılması sonucu diğer yolcularında canlarını kurtardığı anlaşıldı. Yaralı yolcu da otobüsün Aksaray'a ulaştıktan sonra bir dinlenme tesisinde mola vermesi sonucu ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Nayman, yapılan tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Haberin Devamı


Jandarmaya silahlı saldırı: Bir asker ile bir polis şehit

''ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDIK''

Yolculardan Gazi Eser, yaşadığı olayı anlattı:
''Otoban yolunda yakın bölgede polis ve jandarma genel uygulama yapıyorlardı. Bizim içinde bulduğumuz otobüste durdurdular. Bu sırada beyaz brandalı bir kamyonet durduruldu. Kamyonetten inenler ile askerler arasında çatışma çıktı. Ondan sonra vurulanlar oldu. Ben tam o sırada eşim ve çocuğunu koltuğun altına yatırdım. Diğer yolcularda hemen yere yattılar. O sırada sanırım bir arka koltukta oturan bir yolcu meraklanıp baktığında kolundan yaralandı. Çatışmanın ortasında kalmıştık. O sırada şoför hızla uzaklaştırdı. Yoksa çok can yanabilirdi'' dedi.

Haberin Devamı


Jandarmaya silahlı saldırı: Bir asker ile bir polis şehit


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!