Jandarma'dan tarikat baskını

Güncelleme Tarihi:

Jandarmadan tarikat baskını
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2007 16:32

Jandarma, önceki gece İstanbul Habipler'deki iki ayrı eve operasyon düzenledi. Yapılan aramanın ardından toplam toplam 173 kişi adli makamlara sevkedildi. Operasyonla ilgili olarak maksatlı yayın yapan bazı dinci gazeteler, haberi okurlarına "Jandarma cami bastı" diye duyurdu. Arama yapılan yerlerin cami değil mesken olduğunu belirten Jandarma sert bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

 İşte Jandarma'dan baskın açıklaması...

Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreterliği konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, İstanbul Eyüp 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı gereği  arama yapılan 2 ayrı evin cami veya mescit değil, özel şahıslara ait  mesken olduğunu, arama sırasında mevcut mevzuat hükümlerine riayet  edilerek azami titizliğin gösterildiğini bildirdi.

ARAMA CMUK'A GÖRE YAPILDI

Sekreterlik'ten yapılan basın  açıklamasında, bugün bir gazetede “Jandarma Cami Bastı” başlıklı bir  haberin yer aldığı belirtilerek, kolluk kuvvetleri tarafından konutta,  iş yerinde ve kamuya açık olmayan kapalı alanlardaki adli arama  işlemlerinin, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre  Cumhuriyet Savcılarının yazılı emirleri veya hakim kararları ile  yapıldığı hatırlatıldı.

Haberin Devamı

ADLİ MAKAMLARA SEVK EDİLDİ

Anılan olayda da İstanbul Eyüp 2'nci Sulh Ceza Mahkemesinin 30 Kasım  2007 gün ve 2007/2709 sayılı arama kararı gereğince 2 Aralık 2007 günü  jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan iki ayrı evde arama yapıldığı  belirtilen açıklamada, aramada 133'ü erkek, 33'ü bayan ve 7'si çocuk  olmak üzere toplam 173 şahsın çeşitli kanunlara muhalefet suçundan  yakalanarak adli makamlara sevk edildiği kaydedildi. Ayrıca, izinsiz  olarak toplandığı tespit edilen 86 bin 200 YTL, 19 bin 285 avro ve 8 bin  860 ABD dolarına da el konulduğu bildirildi.

CAMİ DEĞİL MESKEN

Açıklamada, şöyle denildi: “Arama yapılan yerler, cami veya mescit olmayıp, özel şahıslara ait  mesken konumundadır. Arama işlemleri sırasında mevcut mevzuat  hükümlerine riayet edilerek azami titizlik gösterilmiştir. Tamamen yasal çerçevede cereyan eden bir olayın kasıtlı olarak yanlış  aksettirilmesindeki amaç, kamuoyunun takdirine maruzdur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!