Jandarma'dan dev uygulama: 113 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Jandarmadan dev uygulama: 113 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2018 11:30

Jandarma'dan dev uygulama: 113 tutuklama

Haberin Devamı

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya),(DHA) - SAKARYA'da jandarma operasyonlarında aranması olan 446 kişi yakalanırken aralarında kasten öldürme, cinsel istismar ve uyuşturucu kaçakçılığından aranması olan kişilerin de bulunduğu 113 kişi tutuklandı.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı asayiş ekipleri yaklaşık 1,5 aydır kentte adete kuş uçurmuyor. Ekipler, şehrin 16 ilçesi ve merkez noktalarda son 45 günde dev bir uygulama gerçekleştirdi. Otoyollarda ve ana caddelerde uygulama noktaları oluşturan jandarma, 75 bin 220 kişiyi sorgulayarak kimliklerinin kontrolünü yaptı. Yapılan kontrollerde çeşitli suçlardan aranması olduğu belirlenen 446 kişi yakalandı. Hakkında yakalama kararı bulunan şahıslardan birçok suçtan kaydı olan 113'ü işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan bu şahıslardan 17'sinin kasten öldürme ve yaralama, uyuşturucu kaçakçılığı, çocuğun cinsel istismarı ve cezaevi firariliği suçlarından arandığı ve hepsinin 5 yılın üzerinde kesinleşmiş hapis cezalarının bulunduğu belirlendi.

Otoyollardaki çalışmalar kapsamında Plaka Tanıma Sistemi kontrolünde aranan 154 araç yakalanırken, araç sahiplerine cezai işlem uygulandı. Jandarmanın uygulamalarının kent genelinde sürdüğü belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!