Jandarmada 174. yıl gururu

Güncelleme Tarihi:

Jandarmada 174. yıl gururu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2013 00:00

DENİZLİ'de Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 174. yıldönümü törenle kutlandı.

Haberin Devamı

Jandarma Teşilatı'nın 174. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Denizli İl Jandarma Komutanlığı'ndan düzenlenen törene, Denizli Vali Vekili Abdullah Acar, Denizli Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Denizli İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, Denizli İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, daire müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve davetliler katıldı.

Tören, Vali Vekili Abdullah Acar'ın tören mangasını selamlamasıyla başladı. İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, törendeki konuşmasında jandarma teşkilatının köklü geçmişinden bahsedip, “Bugün Jandarma teşkilatının kuruluşunun 174. yıldönümünü kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz. Jandarma, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Jandarma kurulduğu günden bu yana kuruluşunun her aşamasında ülkemizin her noktasında gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş ve bundan sonrada olmaya devam edecektir” dedi.

Haberin Devamı

Jandarmada 174. yıl gururu

KÖPEKLİ GÖSTERİ

Daha sonra ise Jandarma Genel Komutanlığı'nca yetiştirilerek, Denizli İl Jandarma Komutanlığı'na görevlendirilen 4 yaşındaki “Ahir” isimli Alman Pointer cinsi bomba arama ve silah bulma köpeği bir gösteri sundu. Ahir, bir araca yerleştirilen patlayıcı maddeyi, daha sonra da 4 çantadan bir tanesine gizlenmiş olan tabancayı kısa süre içinde buldu. Bomba arama köpeği Ahir'in, şimdiye kadar katılmış olduğu 280 operasyonda 83 tabanca, 88 tüfek, 3 bin 270 fişek ele geçirilmesine katkı sağladığı belirtildi.

3 yaşındaki “Has” isimli İngiliz Labrador cinsi narkotik köpeği de bir araca yerleştirilen uyuşturucu maddeyi kısa sürede buldu. Has’ın, bugüne kadar katıldığı 210 operasyonda 173 kilogram esrar, 3 bin kök kenevir, 1290 gram kenevir tohumu, 35 ecstacy uyuşturucu hap, 100 gram bonzai uyuşturucu, 52 gram eroin ve 3 kilo 850 gram Afyon sakızı ele geçirilmesini yardımcı olduğu belirtildi. Has ve Ahir, son olarak engel parkurlarını tek tek aşarak protokol üyeleri önünde gösterilerini tamamladı.

Haberin Devamı

Törenin son bölümünde ise jandarma ekiplerinin kullandıkları materyallerin sergilendiği stantlar davetliler tarafından gezildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!