Jandarma 178 yaşında 

Güncelleme Tarihi:

Jandarma 178 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 10:21

Jandarma 178 yaşında 

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- JANDARMA teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü Kırıkkale'de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan 178. Yıl etkinlikleri komutanlık yerleşkesinde devam etti. 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliklere Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı,Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten,    Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara, askeri ekran, il müdürleri,  ilçe kaymakamları, belediye başkanları, şehit ve gaziler aileleri ile katıldılar.
Törenin açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, “Başarılarla dolu 178 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır.    Jandarma; üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan topraklarımız üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve teminatı olmuştur. Kahramanca, canı pahasına her türlü zor koşullarda en zor arazi kesimlerinde teröristle mücadele harekatı icra eden Jandarma, Emniyet Teşkilatımız ve diğer Kurum ve Kuruluşlarla tam bir koordine içinde bağrından çıktığı milletinden aldığı destekle fedakarca görev yapmaktadır. Jandarma Genel Komutanlığının tüm personeli görevlerini icra ederken ve hizmetleri yürütürken her zaman ve her yerde yürürlükteki kanunları ve nizamları kendisine rehber almakta ve her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içinde aramaktadır" dedi.
Vali M. İlker Haktankaçmaz da törende yaptığı konuşmada, jandarma teşkilatının kurulduğu günden bu yana sunduğu hizmet kalitesini artırdığını ve bugün dimdik ayakta olduğunu söyledi. Vali Haktankaçmaz, "Cumhuriyetimizin kuruluşunda temel felsefe neyse diğer kolluk güçleriyle beraber ülkemize hizmet etmeye devam etti.  Yakın zamanda 15 Temmuz gecesi çok talihsiz olaylar yaşadı bu ülke. Bu teşkilatın içerisinde ve diğer kurumlarda yer alan hainler bu ülkeye çok büyük zarar vermek istediler. Ama gerek ülkesini ve milletini seven kamu görevlilerinin, jandarmanın, polisin, askerin sayesinde gerekse bugüne kadar bu ülkenin en büyük teminatı olan milletimizin kararlı duruşu sayesinde Cumhurbaşkanımızın önderliğinde o girişim bertaraf edildi. Şunu bilmenizi isterim ki hiçbir terör örgütü hiçbir şer odağı üzerinizdeki bu üniformayı lekeleyemeyecektir. Hiçbir güç sizi jandarma teşkilatı olarak bu ülkenin insanlarındaki kafasındaki müstesna yerini bozamayacaktır. Çünkü sizler bu ülkeye hizmet etmek için yemin ettiniz ve bu yemine sadıksınız. Üzerinizde taşıdığınız üniformanın hakkını sizler de vermeye devam edeceksiniz. Milletimiz kendisine hizmet eden hiçbir kişiyi kurumu unutmaz. Onların değerini ve hakkını öder" dedi.  
Protokol konuşmalarının ardından Albay Çakmak, günün anısına Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz'a plaket verdi. Daha sonra görevlerinde Kırıkkale genelinde yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Hemen ardından geleneksel hale gelen ve görevini başarılı şekilde yerine getiren komutan ve Mehmetçiklere de üstün başarılarından dolayı belge verildi.
İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törene Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Albay İsa Çakmak, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.  Tören, jandarma ekipmanların yer aldığı sergisinin gezilmesi ve günün anısına fidan dikimiyle sona erdi.
Akşam ise Kırıkkale ye bağlı Keskin ilçesinde bulunan Cezaevin de Jandarmaya ait yemekhane de Şehit yakınları ve gaziler için iftar yemeği verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!