Jack Sparrow aşık mı oluyor

Güncelleme Tarihi:

Jack Sparrow aşık mı oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2011 16:54

KARAYİP KORSANLARI: GİZEMLİ DENİZLERDE

AKSİYON / MACERA

Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides
Yön: Rob Marshall
Oyn: Johnny Depp, Penelope Cruz, Ian McShane, Kevin R. McNally


Karayip Korsanları serisinin son filminde, gizemli ve yakışıklı korsan Jack Sparrow’un dünyasına odaklanılıyor. Başroldeki kadın yıldız, bu kez Penelope Cruz. Esrarengiz Angelica olarak izleyeceğiz. Angelica ile yolu kesişen Sparrow, aralarındaki ilişkinin aşk olup olmadığını anlamaya çalışıyor. Güzel kadının onu Gençlik Pınarı’na ulaşmak için kullanan acımasız bir dolandırıcı olup olmadığından şüphe ediyor.
Serinin önceki filmlerini izlemeyenler üzülmesin. İlk sahnelerde geçmişi hatırlatan göndermeler yapılıp izleyicinin konuya hakim olması sağlanıyor. 

Türkan Saylan’ın son 15 günü

TÜRKAN
BİYOGRAFİ
Yön: Cemal Şan
Oyn: Rüçhan Çalışkur, Ragıp Savaş, Tardu Flordun, Beyza Şekerci


Cüzzamla savaş ve eğitim alanlarında reformlarıyla tanınan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurucusu Türkan Saylan ’ın hayat hikayesi, televizyon dizisini takiben beyazperde sonlanıyor. Film, Saylan’ın son 15 gününe odaklanıyor. İzlerken, ölüme beş kala neler yaşadığını, hâlâ nasıl mücadele verdiğini ve onu ayakta tutanın Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 20. yıl kutlaması olduğunu göreceğiz. Zengin bir oyuncu kadrosu var: Rüçhan Çalışkur, Ragıp Savaş, Tardu Flordun, Altan Erkekli, İsmail Hacıoğlu, Binnur Kaya, Şevket Çoruh dikkat çeken ilk isimler arasında. Ekip, “Bu filmde oynarak Türkan Saylan’a herkesin ödemesi gereken gönül borcumuzu ödedik” diyor.

Deneuve ve Depardieu başrolde

KADIN İSTERSE
KOMEDİ
Potiche
Yön: François Ozon
Oyn: Catherine Deneuve, Gerard Depardieu, Fabrice Luchini, Judith Godreche


Yönetmen François Ozon, 8 Kadın ve Melek gibi bol yıldızlı filmlerine Kadın İsterse’yle devam ediyor.
1977 Fransa’sında geçen filmde, Deneuve’ün canlandırdığı Suzanne, ailesine ait fabrikayı kocasına emanet etmiş, evine sadık bir kadındır. Kocasının kapitalist politikası, işçileri ayaklandırır ve adamı rehin alırlar. Serbest bırakıldıktan sonra da rahatsızlanıp dinlenmeye çekilir. Suzanne, aile mirasını korumak için yönetimi ele alır. Ancak kocası, formunu kazanmış olarak döndüğünde Suzanne’ı devreden zorla çıkarır. Ve bir kadını belediye başkanlığına götüren yol, bu hırsla açılır.
Filmin yıldız oyuncuları dışından en güzel yanlarından biri de kullanılan müzikler. Özellikle Deneuve and Depardieu’nun Night Fever dansı izlemeye değer.

Plakçılar çarşısının eğlenceli dünyası

ŞOV BİZINIS
KOMEDİ
Yön: Mustafa Uğur Yağcıoğlu
Oyn: Müslüm Gürses, Almeda Abazi, Önder Açıkbaş, Zeynep Beşerler


Şov Bizınıs’ın genç bir yapım ekibi var. Radyo Dj’liği yaparken Unkapanı Plâkçılar Çarşısı’nda şahit olduklarını, yaşanan komik olayları filme aktarmışlar. Unkapanı piyasasının komik ama gerçek hikayelerini aktaran filmdeki ana soru “İnsan neden şöhret olmak ister?”. Bu soru, yurtdışından albüm yapmak için gelen Aşkın adındaki gencin hikayesiyle cevaplanıyor.

Modası geçmeyecek bir Fransız

İHANET
DRAM / ROMANTİK
Partir
Yön: Catherine Corsini
Oyn: Kristin Scott Thomas, Sergi Lopez, Yvan Attal, Bernard Blancan


Suzanne 40’lı yaşlarında, iki genç çocuk annesi bir doktor eşidir. Sürdürmekte olduğu burjuva hayatından sıkılmıştır. Çocuklarını yetiştirmek için bırakmak zorunda kaldığı mesleği fizyoterapistliğe yeniden başlamaya karar verir. Kocası da evin arka bahçesine bir muayenehane açmasına izin verir. İnşaat işinin başındaki kişi, daha önce hapse girmiş Ivan’dır. Ivan ve Suzanne bir araya geldiklerinde aralarındaki çekim ani ve şiddetli olur. Suzanne her şeyden vazgeçip tutkularını doya doya yaşamaya karar verir. Ama tüm engelleri aşıp aşamayacağından pek de emin değildir...

Aslan gibi bir bağımsız

BAŞKA BİR YERDE
DRAM
Somewhere
Yön: Sofia Coppola
Oyn: Stephen Dorff, Chris Pontius, Erin Wasson, Alexandra Williams


Sofia Coppola’nın bu yıl Venedik’te Altın Aslan Ödülü alan filmi Başka Bir Yerde, çılgın ama mutsuz bir hayat süren Hollywood yıldızının, günün birinde 11 yaşındaki kızı tarafından ziyaret edilmesiyle gelişen olayları anlatıyor. Başka Bir Yerde, bu yılın en iyi bağımsız filmlerinden biri sayılıyor.

Yasak aşk hikayesi

MİSAFİR
DRAM
Yön: Ozan Aksungur
Oyn: Halit Ergenç, Lale Mansur, Yeşim Ceren Bozoğlu


Misafir, yönetmen Ozan Aksungur’un ilk filmi. Kahramanımız Oktay, uzun yıllardır yaşadığı Paris’ten memleketi Kütahya’ya gelir. Ancak daha ilk geceden bunca yıldır onu evinden uzakta tutan nedenlerle yüzleşmeye başlar. Tam şehri yeniden terk etmek üzereyken, tesadüf eseri gittiği akraba evinde Ayşe ile karşılaşır. Ayşe, buradaki küçük dünyasına sığamayan, evliliğinde mutsuz, taşralı bir kadındır. Oktay ve Ayşe, yıllar sonra birbirlerinde mutluluğu bulurlar. Ancak bunu sürdürebilmenin tek yolu, Ayşe’nin Oktay’la Paris’e gitmesidir. Tercih yapmaları zor olacaktır.

Romantik gençlik filmi

BEASTLY
DRAM / FANTASTİK
Yön: Daniel Barnz
Oyn: Vanessa Hudgens, Neil Patrick Harris, Mary Kate Olsen, Alex Pettyfer


Beastly, insanın içindeki gerçek güzelliği keşfetmesi ve yanlışlarını görebilmeyi öğrenmesi üzerine romantik bir gençlik filmi. Başrolde okulun şımarık, popüler prensi olan 17 yaşındaki Kyle var. Kendisinin son hedefi, hakkında büyücü dedikoduları dönen, sıra dışı ve tuhaf sınıf arkadaşı Kendra’yı küçük düşürmek. Kendra, Kyle’ın bu acımasız tutumundan hiç etkilenmese de, ona bir ders vermeye karar verir. Onu, iç dünyası kadar çirkin ve itici bir varlığa dönüştürür. Eğer Kyle, bir yıl içerisinde gerçekten onu sevebilecek birini bulamazsa lanet, ömür boyu sürecektir...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!