Johann Johannsson’dan duyguları harekete geçiren proje

Güncelleme Tarihi:

Johann Johannsson’dan duyguları harekete geçiren proje
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 11:33

Modern klasik müziğin dahi çocuğu Johann Johannsson’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı projesi Orphee, Deutsche Grammophon etiketi ile müzik marketlerde ve dijital ortamlarda yerini aldı.

Haberin Devamı

İzlediğimiz filmlerde, dizilerde harika müzikler dinliyoruz. Ya da bir kafede oturmuş espressomuzu yudumlarken… Neyse ki artık Shazam gibi uygulamalar var da bu müziklerin sahipleri ile hemencecik tanışabiliyoruz. İşte bu güzel müziklerin birçoğu hiç farkında olmasak bile Reykjavikli müzik dahisi Johann Johannsson’a ait.

Johann Johannsson bugüne dek; Englabörn, Viroulegu Forsetar, Dis, IBM 1401, A User's Manual, Englabörn, Fordlandia, And In The Endless Pause There Came The Sound Of Bees, The Miners' Hymns, Copenhagen Dreams: Music from the film by Max Kestner, Free The Mind: Music from the documentary by Phie Ambo, Prisoners - Original Soundtrack, McCanick - Music from the film, The Theory of Everything,  Am Here, Sicario ve Orphee olmak üzere 15'ten fazla albüm yayınladı. Fakat bu haberimizin teması Orphee olacak.

Haberin Devamı

Saygın klasik müzik sanatçılarının plak şirketi olan Deutsche Grammophon etiketi ile yayınlanan Orphee, 15 dramatik eserden oluşan başarılı bir proje. Albüm yaylı, üflemeli ve piano gibi birçok farklı öğeyi içerirken dinleyicilerin duygularını harekete geçirmeyi başarıyor. Eğer Olafur Arnalds’ı seviyorsanız Johann Johannsson’ın Orphee projesine bayılacağınıza eminiz. Kariyerini sinematik projelerde yoğunlaştıran Johann Johannsson’ın Orphee ile kendini yepyeni bir zirveye tanışıdığını söylesek hiç de yanışmış olmayız.

Albümü zaman kaybetmeden dijital müzik platformlarından dinlemenizi öneriyoruz.

ORPHEE TRACKLIST:

1. Flight From The City

2. A Song For Europa

3. The Drowned World

4. A Deal With Chaos

5. A Pile Of Dust

6. A Sparrow Alighted Upon Our Shoulder

7. Fragment I

8. By The Roes, And By The Hinds Of The Field

9. The Radiant City

10. Fragment II

11. The Burning Mountain

12. De Luce Et Umbra

13. Good Morning, Midnight

14. Good Night, Day

15. Orphic Hym

 

Platinumag.com Tarafından hazırlanmıştır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!