J. Edgar’ın hikayesi izleyiciyle buluşuyor

Yönetmen: Clint Eastwood 2011/ABD/135’

Haberin Devamı

Yaşadığı dönemde Amerika’nın en güçlü adamı sayılan, neredeyse 50 yıl boyunca sürdürdüğü Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) başkanlığı koltuğunda kendi doğruları için mücadele eden, sekiz başkan ve üç savaş gören J. Edgar’ın hayat hikayesi beyazperdede. Akademi tarafından şaşırtıcı derecede ilgi görmeyen ve Oscar’a aday olmayan bu son Clint Eastwood filmi, Amerika’nın yakın tarihinden bir ismi acımasız gösterirken kahraman kılmayı da başarıyor. Son dönem filmlerindeki ahlakçılığını ve sağa meylini düşününce Eastwood’un J. Edgar portresini seçmesi normal gelse bile, iktidarla beslenen ve dokunulmaz bir adam olan J. Edgar’ı kahramanlaştırmasındaki niyet katlanılır şey değil.
Eşcinsel kimliği pek çoklarınca bilinen J. Edgar’ın hayatı, ilginçtir, Sean Penn’in eşcinsel aktivist Harvey Milk’i canlandırdığı ve Oscar kazandığı Milk’in senaristi Dustin Lance Black’in kaleminden çıkmış. Cinsel yönelimi çağımızda bile muamma olan Leonardo DiCaprio da bu şahsiyeti canlandırmış. Kendisine Naomi Watts, Armie Hammer ve Judi Dench eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Sen Kimsin?

Yönetmen: Ozan  Açıktan / 2012/Türkiye

Tekin ve emekli trafik polisi yardımcısı İsmail, kaybolan bir kızı bulmak için, hayatları pahasına her türlü tehlikeyi göze alır. Sıradan bir kayıp kız vakasının peşinde başlayan hikaye, hesaplaşmaların, oyun içinde oyunların geliştiği bir maceraya dönüşür. Kim masum kim suçlu birbirine karışır.  Hafiyelerimizin tek bir hatası vardır, o da kendi yöntemlerini kullanmak. Tolga Çevik’in senaryosunu yazdığı ve başrolünü oynadığı film, yılın beklenen Türkiye yapımlarındandı. “Çok Film Hareketler Bunlar” filmiyle tanıdığımız Ozan Açıktan’ın kariyer çizgisini şimdiden belirginleştiren film, Tolga Çevik’in ekranlardaki mizah anlayışını sevenlere hitap ediyor.

BUNLARI KAÇIRMAYIN

!f’te Büyük Anadolu Yürüyüşü

!f Ankara özel bir gösterime ev sahipliği yapıyor. Hakan Tosun’un yönettiği “Büyük Anadolu Yürüyüşü Belgeseli”, doğanın tahribatına sebep olan her türlü uygulamayı protesto etmek ve yeni bir tabiat yasası isteyen doğa gönüllüsü grupların, yayınladıkları manifestonun ardından Anadolu’nun farklı bölgelerinden 11 ayrı kervanla 40 gün süren yürüyüşlerinin sonunda Ankara’da buluşmalarını anlatıyor. Yarın 15:00’te Goethe-Institut Ankara’da gösterilecek filmin gösterimine, HES’ler karşı verdiği mücadelelerle tanıdığımız avukat Yakup Okumuşoğlu ve Anadolu Yürüyüşçüleri katılacak. Türkiye’nin ilk üniversitelerarası film festivali Play ÜniFilmFest kapsamında düzenlenen Kısa Film Yarışması için süre daralıyor! Üniversite öğrencilerinin tür ya da konu kısıtlaması olmaksızın, en fazla 10 dakikayla sınırlı filmleriyle katılabileceği yarışma için son tarih 18 Mart. Para ödülü ise 10 bin TL. Ayrıntılı bilgi için: www.playunifilmfest.com

Yazarın Tüm Yazıları