İZVAK'ın Başkanı Ali Erten oldu

Güncelleme Tarihi:

İZVAKın Başkanı Ali Erten oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 21:49

İZVAK'ın Başkanı Ali Erten oldu

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA) - İZMİR Gücü Spor Vakfı'nın (İZVAK) bugün yapılan olağan genel kurulunda 15 aydır yönetimiyle birlikte görev yapan Erdoğan Tözge, yeniden aday olmadığı seçimde bayrağı Ali Erten'e devretti.
İzmir Hilton Oteli'nde toplanan İZVAK Genel Kurulu'na tek aday olarak giden Erten, "İZVAK'ın kapanma kararı, herkesi çok üzdü. Ancak zaman içerisinde yaşatılması konusunda bir konsensüs oluştu. Şimdi, yeni vizyon ve heyecanla tekrar yola çıkıyoruz. Oluşturduğumuz modele göre şimdilik profesyonel futbol liglerindeki 8 kulübümüz ve ayrıca kurucu üye olması sıfatıyla İzmirspor temsilcileri yönetim kurulumuzda yer alacak. Daha sonra şehrimizde futbol dışındaki branşlarda faaliyet gösteren spor kulüplerini de İZVAK'a dahil edeceğiz" dedi.
Kısa vadeli planlarının, İzmir kulüplerinin en önemli ve acil ihtiyaçlarından olan stat sorununun giderilmesi olduğunu ve stat inşaatlarının tamamlanması için çaba harcayacaklarını ifade eden Erten, "Bu kapsamda Karşıyaka, Göztepe ve Alsancak statlarının bir an önce bitirilmesi için kulüplerimize destek ve yardımcı olacağız. Daha orta vadede ise Atatürk Stadı'nın yenilenmesi ve kulüplerimizin altyapı tesis ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda çabalarımız ve projelerimiz olacak. İZVAK kuruluş misyonunu yerine getirmek için aktif bir çalışma içine girecek. Bunu sağlayacak dinamik İzmir'de mevcut. Biz sadece onu harekete geçireceğiz" diye konuştu.
İZVAK'ın yeni döneminde yönetim sisteminde de bazı yenilikler olacak. Kulüpler, vakfın icra kurulu olan yönetiminde, tüzel kişilikleri adına görev alacak ve kendi temsilcilerini kendileri tayin edecek. Kulüpler, temsilcilerini istedikleri zaman değiştirme hakkına da sahip olabilecek. Bu sayede kulüplerde görev yapacak yönetimler, İZVAK'ta çalışmak istedikleri isimlerle temsil edilecek.
İZVAK'ın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Erdem Meço, Ünal Ersözlü, Meriç Köyatası, Kerem Ertan, İrfan Erol, Fatih Tanfer, Barış Orhunbilge, Saliha Aydamaç, Musa Turan, Suavi Yardımoğlu, Sema Akkaya. Yedek listede ise Yılmaz Şahin ve Murat Ünlü'nün yanı sıra 9 spor kulübü yer aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!