İZTO kaptanlığında e-ticaret tam yol ileri

Güncelleme Tarihi:

İZTO kaptanlığında e-ticaret tam yol ileri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2018 11:06

İZTO kaptanlığında e-ticaret tam yol ileri

Haberin Devamı

DÜNYA sanayi devlerini alt ederek milyar dolarlık değerlere ulaşan e-ticarette İzmir'i yıldız yapmak isteyen İzmir Ticaret Odası (İZTO), Google'dan Facebook'a sektörün uzmanlarını buluşturduğu toplantının ardından yeni atılımlara hazırlanıyor. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) ile bu toplantıları gelenekselleştirmek isteyen İZTO, son yıllarda İzmir'e göç eden beyaz yakalıların çalıştığı şirketlerin merkezlerini de kente getirmeye talip olduğunu gösterdi.

İZTO ile ETİD'in birlikte düzenlediği İzmir E-Ticaret Zirvesi insan kaynağı, lojistik imkanları ve ticaret tecrübesiyle avantajlı olan kentte geleneksel hale gelecek. Oda bünyesindeki Dış ve E-Ticaret Grubu’ndan Meclis Üyesi Mehmet Özsaruhan’ın moderatörlüğünü yaptığı zirveye, el emeğini online satan kadın girişimcilerden, yazılımda gelişmek isteyen gençlere kadar pek çok sektör temsilcisi katıldı. Google, Hepsiburada, Idea Soft, Akakçe, Facebook, Boyner, Media Markt, E-bebek, Ereyon ve E-PTT AVM gibi pek çok sektör devinin altın değerinde bilgilerini paylaştığı zirvede, üyeler sorularına yanıt buldu.

Zirveyi değerlendiren İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, "Bu zirve yeni başarı hikayeleri için bir tohum ekti. Bu tohumların girişim, istihdam ve ihracat meyvesi vermesi için bir yol haritası da çıkmaya başladı. Toplantı sonrasında yaptığımız istişarelerde gördük ki, hem ETİD hem biz bunun devamını istiyoruz. Hacmi milyar dolarlara ulaşan bu pastadan pay almak için bilgi teknolojilerini kullanmak, bunun için de işin erbabından en güncel bilgiyi almak gerekiyor. Biz de bunu yaparak İzmir ticaret hayatına yenilikçi bir katkı sunmak istiyoruz" dedi.

Artık dünyanın en büyük firmalarının teknoloji ve e-ticaret alanında olduğunu anımsatan Kızılgüneşler, "Türkiye’deki 54 milyon internet kullanıcısı içindeki 6 milyon kişilik online müşterinin her geçen gün arttığını biliyoruz. Üstelik kayıt dışı ekonomi için de panzehir niteliği taşıyan bu mecrada güvenlik, hız ve kalite hayati önemde. O yüzden insana ve teknolojiye sürekli bir yatırım gerekli. İzmir insan kaynağı, lojistik olanakları ve kalite anlayışıyla e-ticaret yelkeni için en elverişli rüzgara sahip" diye konuştu.

"BEYAZ YAKALILARIN ŞİRKETLERİNE DE TALİBİZ"

Son dönemde İzmir'e özellikle İstanbul’dan gerçekleşen beyaz yakalı akınının da çok konuşulduğunu belirten Kızılgüneşler, "Biz sadece beyaz yakalıları değil, onların şirketlerini de kentimizde istiyoruz. Odamızda hali hazırda e-ticaret yapan 344 üyenin güçlendirilmesi ve artırılması da bir başka önemli gündemimiz" dedi.

ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Ekmekçi de İzmir sıcağına rağmen gerçekleşen katılımdan çok memnun kaldıklarını vurgulayarak, "Hem talep çok fazlaydı hem de konuşacak daha çok konumuz var. İZTO ile geleneksel hale getirmek istiyoruz. Sonraki toplantılarda daha spesifik konulara eğilerek başarı için nokta atışı yapabileceğiz. İzmir potansiyeli çok yüksek bir kent. Her şey burada, iş helva yapmaya kalıyor" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!