İZTO, girişimcilikte Tel Aviv örneğini inceledi

Güncelleme Tarihi:

İZTO, girişimcilikte Tel Aviv örneğini inceledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 12:24

İZTO, girişimcilikte Tel Aviv örneğini inceledi

Haberin Devamı

DÜNYA genelindeki girişimcilik ve inovasyon fırtınasına uyum sağlamak için çalışma yürüten İzmir Ticaret Odası'ndan (İZTO) bir heyet, İsrail'in Tel Aviv kentinde incelemelerde bulundu.

İZTO eski hizmet binalarının kara tarafında kurulacak olan Girişimcilik Merkezi için dünyanın en verimli ekonomilerinden biri olan İsrail'in inovasyon üssü Tel Aviv'e giden İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Aslanoğlu ve Genel Sekreter Prof. Dr. Mustafa Tanyeri incelemelerde bulundu. İzmir'in girişimcilik ve inovasyon kenti olması için dünyanın en iyi örneklerini incelediklerini söyleyen İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, "İsrail girişimcilik konusunda tam bir başarı örneği. Biz de bu örneğin sırlarını incelemek ve İzmir'e kazandıracağımız merkezimizi daha ileri bir noktaya taşımak için hem bu konuda faaliyet gösteren merkezleri ziyaret ettik, hem de İzmir - Tel Aviv arasında yapılacak işbirlikleri ile hayata geçirilebilecek projeleri ele aldık. İsrail'deki başarı hikayelerinden etkilenmemek mümkün değil. Ancak biz de İzmir olarak birçok avantaja sahibiz. Dünyanın en iyi örneklerini inceleyip kentimizin avantajları ile harmanlayarak kuracağımız Girişimcilik Merkezi'nde birçok başarı hikayesine tanıklık edeceğiz" dedi.

"TEL AVİV GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ'NİN KURUCUSUNU İZMİR'DE AĞIRLAYACAĞIZ"

Geleceğin 'girişimcilik' ve 'inovasyon' başlıkları üzerine kurulacağına dikkat çeken Kızılgüneşler, "Kentimizin ve ülkemizin kalkınabilmesi için inovasyon ve girişimcilik en çok üzerinde durulması gereken konular. İsrail'deki örneklerde; öncelikle bilim ve teknoloji eğitimine verilen önemle başlayan sürecin, yeni fikirler ile yaratıcılığın desteklenmesi, yatırım, üretim, teşvikler, işbirlikleri, pazarlama ve dış dünyaya açılma gibi bir çok aşamayı inceledik" diye konuştu. İsrail'in startup, inovasyon ve girişimcilik ekosisteminde kilit bir role sahip ismi olan Tel-Aviv Üniversitesi girişimcilik StarTau'nun kurucusu Oren Simanian ile biraraya geldiklerini belirten Kızılgüneşler, Tel Aviv'de gerçekleştirilen inovasyon ve girişimcilik kenti olma dönüşümünün benzerinin İzmir'de de yapılabilmesi önerilerini almak üzere Simanian'ı İzmir'de ağırlamak üzere çalışma başlattıklarını açıkladı.

TEL AVİV'DE YOĞUN TEMAS

İsrail temasları kapsamında, 110 ülkeden, 4 binin üzerinde katılımcı ile gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük inovasyon festivallerinden biri olan DLD Tel Aviv Innovation Festival'e katılan İZTO heyeti, yeni kurulacak Girişimcilik Merkezi'nde gerçekleştirilebilecek işbirlikleri için temaslarda bulunarak, 15 Türk girişimcinin de projelerini dinledi. Kitlesel fonlama amacıyla kurulan, 2 bin 500'ün üzerinde üyesiyle ilk İsrail odaklı yatırım platformu olan Our Crowd yöneticileri ile biraraya gelen ve kitlesel fonlama hakkında bilgi alan heyet ayrıca; 150 adet binada, 10 bin öğrencinin yer aldığı ve temel bilimler alanında en iyi öğrencilerin yetiştirildiği bir bilim merkezi olan Weizmann Bilim Enstitüsü'nde yeni nesil teknolojileri yerinde inceledi. Girişimciler ile büyük firmaları birbirine bağlayan uygulamalar hakkında da detaylı bilgi alan İZTO heyeti, İsrail-Türkiye İş Konseyi, İsrail İhracat Enstitüsü ve İsrail Ticaret Odaları Federasyonu'nda da üst düzey temaslarda bulunarak, iki kent arasındaki işbirliklerini masaya yatırdı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!