İzni Bakanlık vermiş, protokolü Büyükşehir yapmış

Güncelleme Tarihi:

İzni Bakanlık vermiş, protokolü Büyükşehir yapmış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2017 14:15

İzni Bakanlık vermiş, protokolü Büyükşehir yapmış

Haberin Devamı

MANİSA'da son bir aydır yapılan ve tepkilere neden olan fiber optik kablo kazı çalışmasıyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, firmaya geçiş hakkı kullanım onayı'nın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından verildiğini ancak çalışma izninin Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiğini söyledi. Özdağ, "İzin verilirken 17 ilçe belediyesinin onayının alınması gerekirdi" dedi.

Manisa'da son bir aydır devam eden ve tepkilere neden olan fiber optik kablo döşeme kazı çalışmasıyla ilgili olarak AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ yazılı açıklamada bulundu. AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa'da yapılan fiber optik kablo döşeme kazı çalışmalarından sonra açık bırakılan çukurların Türkiye'nin eski görüntülerini hatırlattığı belirtip, "Eskiden önce sokaklara, caddelere asfalt yapılır ve bizde vatandaş olarak 'asfalt yapıldı' diye sevinirdik. Aradan iki ay geçer bu sefer su getireceğiz, kanalizasyon getireceğiz ve benzeri bahanelerle bu yapılan asfalt belirli aralıklarla sürekli kazılırdı. Zaten o dönemler Türkiye asfalttan ziyade yama yapmayı öğrenmişti. O güzelim asfalt üst üste yapılan yamalar neticesinde bozulur giderdi. AK Parti iktidarları dönemiyle birlikte Türkiye, her tarafı yamanan Türkiye'den her tarafı sıcak asfaltlarla donatılan Türkiye haline geldi. Bu son yaşanan kazı çalışmalarındaki düzensizlik ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın tutumu bana o yılları hatırlatıyor" dedi.

"BAKANLIK ONAYININ ARKASINA SIĞINMASIN"

Partisinin Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin Manisa'da yapılan düzensiz kazı çalışmalarına haklı tepkisini dile getirdiğini belirten Milletvekili Özdağ, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mehmet Çerçi'nin gösterdiği tepkinin ardından bir açıklama yaparak bu kazı çalışmalarının Ulaştırma, Habercilik ve Denizcilik Bakanlığı'ndan alınan izinle devam ettiğini ifade etti. 'Evet' doğrudur 'geçiş hakkı kullanım onayı'nı bakanlığımız veriyor. Ama protokolü, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile hangi internet firmasıysa o firma yapıyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı o firmalarla protokol yaparken Manisa'nın gerekirse 17 ilçe belediye başkanlarını çağırması gerekirdi. 'Böyle bir kazı çalışması yapılacak. İlçelerinizdeki asfalta zarar verilmeyecek, vatandaş çamurda yürümeyecek, ne zarar varsa karşılanacak?' diye konuşsa ve süreci adamakıllı anlatsa kötümü olur? Şu an Manisa'da fiber altyapı oluşturma gerekçesiyle kazı çalışmasını yapan firma Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığıyla protokol anlaşması yapmıştır ve izni veren Büyükşehir Belediye Başkanlığıdır" diye konuştu.

ÖZDAĞ'DAN BÜYÜKŞEHİR'E ÖNERİ

AK Partili Özdağ, açıklamasında kazı çalışmalarında vatandaşın mağdur olmaması ve Büyükşehir Belediyesi ile tüm ilçe belediyelerini ortak hareket etmesi anlamında öneride de bulundu. Özdağ şu ifadelere yer verdi:

"Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e 'Organizasyon zekanı kullan. Bütün ilçe belediye başkanlarıyla anlaş ve uzlaş. Sonra firmaları çağır ve hep birlikte protokol anlaşmasını yapıp Manisa'ya hizmet götürün. Hizmet götürürken de Manisalıları rahatsız etmeyin. Manisalılar'a hizmeti ortaklaşa sunun. Manisa hepimizin. Manisa Manisalıları'ndır' diyorum. Manisa'da ki tüm bürokratlar Manisalılar'a hizmet sunmak ve hizmeti kolaylaşmak, hizmet yapıldıktan sonra da huzuru temin etmek görevi vardır. Partiler araçtır. Amaç Manisa'yı daha zengin, daha huzurlu, daha zengin, yaşanılır daha modern bir büyükşehir yapmaktır."

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!