İzmit'te '249 şehit için 249 bin Yasin' etkinliği

Güncelleme Tarihi:

İzmitte 249 şehit için 249 bin Yasin etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 11:37

İzmit'te '249 şehit için 249 bin Yasin' etkinliği

Haberin Devamı

İZMİT (Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan 249 kişi için 249 bin Yasin-i Şerif okunması amacıyla  internette 'duaya davet' etkinliği başlattı. İnternet sayfasını ziyaret edecek olanlar kaç Yasin-i Şerif okuyabileceğini belirtecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde 249 şehidi törenle anacak. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenecek etkinlik 15 Temmuz Cumartesi akşamından 16 Temmuz Pazar sabahına kadar aralıksız devam edecek. Program öncesinde şehitlere 249 bin Yasin-i Şerif okunması için internet üzerinden duaya davet etkinliği düzenlendi. Vatandaşların katılımıyla her şehit için bin adet olmak üzere 249 bin Yasin-i Şerif okunacak. Yasin okumak isteyenler 'www.duayadavet.org' sitesinden kayıt yaptırabilecek. İnternet sitesine girenler kaç Yasin okumak istiyorlarsa sitedeki ilgili bölüme yazabilecek. Sitede ayrıca 15 Temmuz şehitlerinin isimleri ve fotoğrafları, darbe gecesi yaşananları anlatan bilgi ve görseller ile etkinlik programı yer alıyor.
Etkinlik gecesinde ise Türkiye’nin farklı illerinden gelecek 249 hafız, sahnede oluşturacakları Türk Bayrağı kareografisiyle şehitler için okudukları hatimlerin son cüzünü tilavet edecek. Önder İmam Hatipliler Derneği'nin yapacağı çalışma kapsamında, etkinlik öncesinde farklı illerdeki imam hatip liselerinde eğitim gören 249 hafız öğrenci, program tarihine kadar 15 Temmuz şehitleri için hatim okuyacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!