İzmit’te Çocuklara Kitap Okumayı Anne Babaları Sevdirecek

Güncelleme Tarihi:

İzmit’te Çocuklara Kitap Okumayı Anne Babaları Sevdirecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2015 14:30

İZMİT BELEDİYESİ'NİN "ANNEM BABAM OKUYOR" PROJESİ İLE AİLELERDE ÇOCUKLARIN KİTAP OKUMA ORANLARI ARTTIRILMASI HEDEFLENİYOR.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimatıyla başlatılan “Annem Babam Okuyor” projesi ile kitap sevgisi, küçük yaşta çocuklara aşılanmaya çalışılıyor.
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, ‘Annem Babam Okuyor’ projesiyle çocuklara kitap sevgisinin aşılanmasına çalışıldığını belirterek, “Eğer anne-babalar okursa çocuklar da kitap okur. Bu düşünceden hareket ederek Annem Babam Okuyor Projesini hayata geçirdik. Yaklaşık 5 yıl önce startını verdiğimiz proje ile 9 bin 500 veliye ulaşıldı. Bu da binlerce öğrenciye kitap okuma sevgisinin aşılanması demektir. Anne babaların kendilerinin bir kitabı alıp okuyor olmasının çok daha etkili olduğunu biliyoruz. Çocuklara oku diyoruz ama önce anne babaları okumalı, önce anne babalar kendileri destek olacaklar. Bir anne babanın, kitabı eline alması dahi çocuk için önemli bir mesajdır. Bu sayede bireylerimize küçük yaşta kitap okumanın önemini aşılamış oluyoruz” dedi.
Başkan Doğan, proje kapsamında birçok okula kütüphane kazandırdıklarını da ifade ederek, “Her zaman kitap okumanın önemini anlatıyoruz. Yolda giderken, otobüste, durakta nerede fırsat bulursak kitap okuyalım. Okullarımıza, İZMEK kurs merkezlerimize kütüphaneler yaptık. Yeter ki okuyan bir toplum olalım. Eğitimin temeli de okumak. Bizim dinimizin de ilk emir oku üzerinedir. Daha çok kitap okumalıyız” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!