İzmit’in Kurtuluşu Etkinlikleri Yoğun Geçecek

Güncelleme Tarihi:

İzmit’in Kurtuluşu Etkinlikleri Yoğun Geçecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2015 14:38

İZMİT'İN KURTULUŞU ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA DONANMA KOMUTANLIĞI'NA AİT BİR FİRKATEYN DE VATANDAŞLARIN ZİYARETİNE AÇILACAK.

İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
İzmit Kaymakamlığı ve İzmit Belediyesi işbirliği ile düzenlenecek kutlama etkinliklerine Donanma Komutanlığı da destek verecek. 28 Haziran Pazar günü Saat 10.00’da Kültür Tepesi’nde Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayacak kutlama etkinlikleri saat 11.00 de Şehitlik ziyareti ve Mevlit-i Şerif okunması, saat 13.30 da Cephanelik’te Dağ Bisiklet Yarışması ödül töreni ve 15.30 da İzmit Belediyesi’nin önünden Marina’ya kortej yürüyüşü ile devam edecek. Saat 16.00 da Marina’da Mehteran takımının gösterisi ile Türk Halk Müziği Kahramanlık Türküleri konserinin ardından saat 17.00 de Solo Türk F-16 uçağının gösterisi yer alacak.
Öte yandan, kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde Donanma Komutanlığı’na ait firkateyn ziyareti de gerçekleştirileceği öğrenildi. Donanma’dan İzmit Belediyesi’ne gönderilen bilgilendirmede, “İzmit’in kurtuluşu törenleri kapsamında Donanma Komutanlığı’mıza bağlı bir firkateyn 28 Haziran 2015 Pazar günü 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında İzmit halkının ziyaretine açılacaktır. Gemiye ulaşım Marina iskelesinden sağlanacaktır” denildi.
İzmit Körfezi açıklarında demirli olacak firkateyni ziyaret etmek isteyenlerin belirtilen saatlerde Marina’daki iskelede bulunmaları istendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!