"İzmirlilerden ilgi bekliyoruz"

Güncelleme Tarihi:

İzmirlilerden ilgi bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2012 14:29

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Ligler Direktörü Ahmet Araşan, İzmir'de oynanacak Spor Toto Türkiye Kupası (D) Grubu maçlarına İzmirli sporseverlerin yoğun ilgi göstermesini beklediklerini söyledi.

Araşan, Uşakizade Köşkü'nde düzenlenen basın toplantısında, Erdemir, Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Medical Park ve Olin Edirne'nin katılacağı İzmir'deki (D) grubu maçlarında ilk iki sırayı alan ekibin 8'li finallerde mücadele edeceğini hatırlattı.
Halkapınar Spor Salonu'nda yarından itibaren basketbolseverlerin çok güzel maçlar izleyeceğini kaydeden Araşan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Müsabakalara İzmirli sporseverlerin yoğun ilgi göstereceğini biliyoruz. Buradan da İzmirliler'e çağrıda bulunuyorum. Biletlerin satışına biletix'te devam ediliyor. Biletler ayrıca spor salonundan da alınabilir. Grupta Fenerbahçe ve Galatasaray olduğu için güvenlik tedbirleri uygulanacak. Fenerbahçeli taraftarlar müsabakayı doğu tarafında takip edecek. Fenerbahçeli seyirciler Atatürk Stadı tarafından salona giriş yapacak ve stadın otoparkını kullanacak. Galatasaraylılar da Halkapınar Spor Salonu girişini ve otoparkını kullanacak ve batı tribünlerinde müsabakayı izleyecek. Zaten biletler de buna göre satılacak. Tüm takımlara başarılar diliyorum.”

Erdemir

Grupta mücadele edecek ekiplerden Erdemir'in Başantrenörü Hakan Demir, tüm takımlara iyi bir sezon diledi. Yeni sezonun ilk karşılaşmaları olan Türkiye Kupası'nın hazırlık turnuvası gibi yaşandığını, zor bir grupta olduklarını belirten Demir, “Fenerbahçe ile Galatasaray bu grubun favorileri. Biz de bu gruptan çıkma şansımızı değerlendirmek istiyoruz. Tekrar İzmir'de olmak mutluluk. İyi bir takım kurduk ve iyi bir şekilde başlamak istiyoruz” dedi.

Fenerbahçe Ülker

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Simone Pianigiani de Türkiye liginin Avrupa'daki ligler arasında çok önemli ve kaliteli olduğunu kaydetti. Sezon başında tüm takımlar gibi yüzde yüz hazır olmadıklarını dile getiren Pianigiani, “Ancak çok iyi bir takım olduğumuzu göstermemiz gerekir, szona da bu şekilde girmemiz gerekir” dedi.  Fenerbahçe Ülker Takım Kaptanı Ömer Onan da sezona Türkiye Kupası'yla başlayacaklarını, grup maçlarının kendilerini görmeleri açısından önemli bir test olacağını söyledi. Türkiye Ligi'nin İspanya'dan sonra en güçlü lig olduğunu ifade eden Onan, “Gruptan çıkmak için geldik, bu gücümüz var. Bazı oyuncuların sakatlıkları var ama sezona en iyi şekilde başlamak istiyoruz” diye konuştu.

Olin Edirne

Olin Edirne Başantrenörü Gökhan Taştimur ise yönetim değişikliğinden dolayı sezona geç başlamak zorunda kaldıklarını ama başarılı bir çizgide çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Bu sezon ligde ilk senedeki vizyonlarını yakalayacaklarını kaydeden Taştimur, “Belki bunu kupaya yetiştiremeyeceğiz ama kısa sürede Trakya'nın gurur duyacağı bir organizasyon olacağız. Fenerbahçe ve Galatasaray'la oynamanın tadını çıkaracağız. Turnuva iki ay sonra olsaydı daha farklı şeyler söyleyebilirdim. Kadromuza daha 1 yabancı ve 1 Türk oyuncu ilave olacak” dedi.

Bekir Yarangüme de kupada bir sürpriz yaşatmayı düşündüklerini belirterek, bunun için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Henüz İzmir'e gelmeyen Galatasaray Medical Park'ın yer almadığı basın toplantısına TBF Yönetim Kurulu Üyesi Celal Arısan, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş ve İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan da katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!