İzmirliler Gölcük'te soluk alıyor

Güncelleme Tarihi:

İzmirliler Gölcükte soluk alıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 09:21

İzmirliler Gölcük'te soluk alıyor

Haberin Devamı

İZMİR'in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ'ın eteklerinde yer alan Gölcük Yaylası, serin havasıyla sıcaktan bunalanların ilgi odağı oluyor.

Hava sıcaklıklarının aniden yükselmesi ile serinleyecek yer arayanların tercihi Ödemiş'teki Gölcük Yaylası oluyor. Yeşille mavinin buluştuğu manzarasıyla cennetten bir köşe olan Gölcük, ziyaretçilerine çam ormanlarının serinliğini sunuyor. Manzarası ve bol oksijeniyle gidenlerin hayran kaldığı Gölcük, özellikle bayram tatilinde doldu taştı. Günübirlik gelenlerin yanı sıra çevre otellerde konaklayanların mangal yakıp piknik yaparak vakit geçirdiği Gölcük, gölden oltalarıyla balık tutan vatandaşlara da ev sahipliği yaptı.

Ödemiş Belediyesi'nin göl etrafında bazı düzenlemeler yaptığını ve turizm potansiyelini arttırdığını ifade eden turizm işletmecisi Birsen Harupçu, teleferik projesinin hızlandırılması için belediye ve bakanlıktan destek istedi. Gölcük'ün yazın oldukça serin ve bol oksijeni olan bir yer olduğunu hatırlatan Harupçu, "Ege'nin birçok yerlerinden akın akın insanlarımız buraya geliyor. Gölcük'ün daha çok turist çekebilmesi için, teleferik projesinin bir an önce harekete geçirilmesini bekliyoruz. Belediye Başkanımız Mahmut Badem'in Turizm Bakanlığı'ndan alacağı destekle teleferik gelirse, Gölcük'ün değeri bin kat daha artacaktır. Tabii ki trafiğin düzenlenmesi, yolların daha bakımlı hale getirilmesi, sazlıkların temizlenmesini de istiyoruz" diye konuştu.

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!