İzmirli yaratıcılığını konuşturacak

Güncelleme Tarihi:

İzmirli yaratıcılığını konuşturacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 12:13

İzmirli yaratıcılığını konuşturacak

Haberin Devamı

İZMİR Kent Konseyi, İzmirlilerin sosyal ve kültürel yönden gelişmesine katkı sağlayan birçok projesine bir yenisini daha ekleyerek Yaratıcı Yazarlık Atölyesi'ni başlattı.

Kentin turizm, ulaşım, çevre ve yerelde kalkınma gibi stratejik hedeflerine katkı sunan İzmir Kent Konseyi kültürel alanda da İzmirlilerin gelişimine destek olmak amacıyla Bilimkurgu Kulübü kurarak Yaratıcı Yazarlık Atölyesi'ni hayata geçirdi. Yaratıcı fikirlerini yazıya dökmek isteyen katılımcılara eğitmen Atilla Eren önderliğinde yaratıcı yazarlığın yöntemi ve püf noktaları öğretilecek. Atölyenin açılışı, İzmir Kent Konseyi Hizmet Binası'nda İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu'nun konuşmasıyla gerçekleşti. Konuşmasında kentin sosyal ve kültürel yönden gelişmesi açısından yaratıcı yazarlığın önemine değinen Gruşçu, daha önce görme engellilere uyguladıkları eğitimin başarılı olduğunu ve yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirtti. Gruşçu, şunları söyledi:

"Geçen yılın mayıs ayında görme engelli katılımcılara yönelik gerçekleştirdiğimiz 'Gördüğümü Görüyor musun' yaratıcı yazarlık atölyesinin elde ettiği başarının ardından amacımız, aynı başarıyı bu atölyemizde de görmek. Hayalleri olan ve bu hayallerini öykülerinde betimlemek isteyen görme engelli hemşehrilerimize, özel tekniklerle yazarlık yapma imkânı sunduk. Biliyoruz ki, onların hayallerinin sınırları yoktu ve bu çalışmanın başarılı olduğunu gördük. Bu nedenle yaratıcı yazar olmak isteyen tüm hemşehrilerimize kapılarımızı açtık. İzmir Kent Konseyi'nin kapıları hayallerinin sınırları olmayan tüm hemşehrilerimize açık olmaya devam edecek."

Fikirlerini yazıya dökebilen, üretken yazarlar yetiştirmeyi hedefleyen atölye, toplam altı hafta sürecek. Altı hafta sonunda gerçekleştirilecek olan etkinlikle atölyeden mezun olan görme engelli yazarlar ve yeni atölye katılımcıları bir araya getirilerek fikir alışverişi yapmaları sağlanacak. Kurs sonunda ise önceki dönem mezunlarla birlikte yazarlık atölyesi çalışmalarına devam edilecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!