İzmirli vekiller Meclis’te atıştı

Güncelleme Tarihi:

İzmirli vekiller Meclis’te atıştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 12:57

TBMM genel kurulunda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan; tarihten günümüze Ege’nin ve Akdeniz’in yıldızı olan İzmir’in 40 yıl önceki haliyle bugünkü halinin aynı olduğunu öne sürerek, "Tarihin yıldız kenti İzmir’in hiçbir simgesi kalmadı. 40 yıl önceki İzmir ile bugünkü İzmir’in farkı yok" diye konuştu. CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise Kalkan’ın ardından söz alarak yaptığı konuşmada, iktidarın İzmir’e getto anlayışı ile yaklaştığını söyledi. Sındır "Taş üstüne taş koymadan gelip iktidarın bir sözcüsü olarak İzmir’i eleştiremezsiniz" dedi.

Haberin Devamı

Genel kurulda gündem dışı söz alan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in geçen hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdiği ’Ankara’nın 2016 ve Sonrası Projeleri’ sunumundan etkilendiğini belirten Necip Kalkan, "Ben, siyaset yapan, özellikle kalbinde belediyecilik olan herkesin o sunumu seyretmesini isterdim. İnanın muazzam bir sunum oldu. Gökçek, eski hƒli, yeni hƒli ile Ankara’ya yapılanları anlattı. Anlattıkça ben oturduğum koltukta koltuğun içine girdim, hüzünlendim, üzüldüm. Üzüldüm çünkü İzmir’in bugünkü hƒli ile Ankara’yı mukayese ettim. Sakın kimse Melih Bey’i gördüm, tanıyorum filan sanmasın, hayatımda tokalaşmadım dahi ama yaptıklarıyla kendisini takdir ediyorum" dedi.

İzmirli vekiller Meclis’te atıştı



İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihi ve 4 milyon 200 bin nüfusu barındıran, Türkiye’ye ithalatı, ihracatı öğreten bir şehir olduğunu vurgulayan Kalkan, "İzmir, ’Ege’nin incisi, Akdeniz’in Yıldızı’ olarak bilinir. İzmir tarihte ilklerin şehridir. İzmir’de bir de fuar vardı. Ben fuara gittim. Hayatınızda ay taşı göreniniz var mı? Ben üç buçuk saat fuarda kuyruğa girdim Ay’dan gelmiş taşı seyrettim, taş da 110 gramdı. Hayatınızda 55 sene evvel sirke gideniniz var mı? Ben İzmir’de gittim. Aranızda hayatında Cicero’yu göreniniz var mı? Ben gördüm İzmir Fuarı’nda. Hayatınızda bugünkü İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in Kocası Philip’i göreniniz var mı? Görmediniz. Ben bunların hepsini İzmir Fuarı’nda gördüm. Böyle yıldız bir şehir 40 yıldır yerinde sayıyor. Tam 17 senedir de kentimiz büyükşehir belediyeciliği ile yönetiliyor. Şehrimiz karman çorman bir halde. Dünkü hali böyleydi deyip, bugünkü halini gösterecek bir pano elimizde yok" diye konuştu.

"GÜZEL İZMİR’İMİZDE YAPILACAK ÇOK ŞEY VAR"

Kentin muhtelif yerlerinde çekilmiş fotoğrafları ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinin görsellerini meclis kürsüsünde gösteren Kalkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hizmet üretmemekle eleştirerek, "Sizin yapacağınız karman çorman bir kent, bizim yapacaklarımız ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in gibi çağdaş projeler üreterek kente nefes aldırmak. 1 gram değişiklik yapın. Şehrin yüzde 60’ı gecekondu olur ise, bir şehirde 1 milyon 50 bin konut var olup 320 bini yıkılmaya mecbur ise güzel İzmirimizde yapılacak çok şey var demektir" dedi.

CHP’Lİ SINDIR: "İZMİR’E GETTO GİBİ BAKAN ANLAYIŞ

Necip Kalkan’a cevaben söz alan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise şöyle dedi: "Sevgili vekil arkadaşımız Sayın Necip Kalkan’ın İzmir’le ilgili, yemin törenindeki gibi heyecan dolu konuşmasına şahit olduk. Özellikle, yaptığı vurgularla, bize gösterdiği fotoğraflarla İzmir’in güzelliklerini rahatlıkla gösterebilecekken İzmir’i, Ege’nin incisini, demokrasinin ve aydınlık geleceğimizin güvencesini biraz çarpıtarak farklı bir açıdan dile getirmeye çalıştı. Aslında o açı belli. İzmir’e bir getto gibi bakan anlayış şimdi onu eleştirme hakkını kendinde arıyor."

"YATIRIMLAR NEREDE?"

Konuşmasında Kalkan’ın sözlerine göndermede bulunan Sındır, "Sayın Kalkan İktidarın İzmir’e yaptığı yatımları da gösterseydi! Yerel yönetim bütçesine ne kadar katkıda bulunduğunu da bir gösterseydi! Sayın Vekil 800 okul dedi. Hükümet bu okulların hangi birisine yeni bir bina yapabildi, kaç tane yeni bir okul yapabildi Milli Eğitim Bakanlığı? Ben soruyorum: Bu okulların kaçının yakacak dışındaki masrafları karşılanabiliyor bugün? Okullara bütün belediyeler destek veriyor. Belediyeler olmasa okullar şu anda yıkılacak vaziyette. Sayın Kalkan sağlık dedi. Çiğli’de açılışı Eğitim Araştırma Hastanesi olan hastane bugün halen poliklinik gibi görev yapıyor. Hastane yatırımları nerede" diye konuştu.

"TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMADAN İZMİR’İ ELEŞTİREMEZSİNİZ"

Konuşmasında AK Parti’nin 2011 seçimlerinde kullandığı 35 İzmir 35 Proje sloganını da anımsatan CHP’li Sındır, "AKP bu 35 projeyi 2011 yılında söz verdi. Kaçı yapıldı? 33’üne daha el bile atılmadı, 33’ünde daha taş taş üstüne konmadı. Ondan sonra gelip iktidarın bir sözcüsü olarak İzmir’i eleştiremezsiniz. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı metro yatırımının tamamı kendi bütçesinden yapılıyor. Siz tarımda verdiğiniz desteği, çiftçinin mazotundan vergiyle geri alırken, İzmir Büyükşehir Belediyemiz bütün kırsala destek ve hizmet vermekte. Hükümet destek vermezken, Büyükşehir Belediyemizin kentin her noktasına kendi bütçesinden, onuruyla verdiği desteği siz gülerek izliyorsunuz. İzmir, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarıdır, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında yoluna devam edecektir" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!