İzmirli iş kadınlarına Diyarbakır'dan davet

Güncelleme Tarihi:

İzmirli iş kadınlarına Diyarbakırdan davet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 11:54

KOORDİNATÖRLÜĞÜ İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri İzmir'de bir araya geldi.

Haberin Devamı

İşbirliği olanaklarının gündeme getirildiği görüşmede, Diyarbakırlı iş kadınları, İzmirli işkadınlarını Diyarbakır'a davet ederek birlikte proje üretmeye çağırdı.
TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Akyıl, Başkan Yardımcısı Ekin Ensarioğlu, İcra Kurulu Üyeleri Nezahat Barutçuoğlu, Müzeyen Korkutata, Keziban Ekinci, Zülal Koç, Birgül Çelik Yuki, Şerife Keskin, Fidan Bozdoğan Kayar, Leyla Korkutata, Hamide Akar ve Teyibe Oğurlu'dan oluşan heyeti, İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel ve İcra Kurulu Üyeleri Zeynep Gürel, Filiz Uçar, İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Pınar Nacak, Borsa Başkan Danışmanı Dilara Sürgü ile İzmir KGK Sekteri Fulya Yemişçi karşıladı. Diyarbakırlı iş kadınlarının kendilerini ziyaret etmesinden ve işbirliği olanakları yaratılmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirten TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, "Diyarbakırlı kadınlar ile İzmir'de bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduk. Bundan sonra ilişkilerimiz çok daha derin devam edecek, önümüzdeki aylarda İzmir-Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu arasında köprü kurulmasını, kadının kadına elinin değmesini sağlayacak çok özel projelerde birlikte olup Diyarbakır'a onların vasıtasıyla ulaşabileceğimize inanıyor, barış ve güzellikler dolu günler diliyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı


TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Akyıl ise İzmir ziyaretlerinin kendileri için büyük moral ve motivasyon sağladığını belirterek, Güneydoğu'da rol model iş kadını arttıkça öz güven bulan kadınların örümcek ağı etkisi yaptığını ve bölge kadınının artık kendi işini kurmaya başladığı söyledi. Doğu ve Güneydoğu'da yaklaşık 30 iş kadının ihracat gerçekleştirdiğini ve erkeklerle aradaki farkın hızla kapandığını belirten Akyıl, bu tür programların artırılması ve deneyimlerin paylaşımı amacıyla İzmirli iş kadınlarını Diyarbakır'a davet etti. Akyıl, "İş kadınlarımız çatışmalarla anılan bölgemizin potansiyelini yerinde görmelidir. Diyarbakır'ın bahsedildiği gibi yatırım yapılamayacak durumda bir il olmadığını gelip görmeli ve yaşadıklarını tüm Türkiye'ye anlatmalıdırlar. Böylece kadın inandırıcılığıyla bölgemizde yatırımların artacağına inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı


TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Ekin Ensarioğlu ise birçok medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır'ı Egeli iş kadınlarının gelip görmesinin oldukça önemli olduğunu belirterek, "Kadınlar olarak güçlerimizi birleştirirsek her türlü olumsuzluğun üstesinden geleceğimize inanıyorum" diye konuştu.
Heyet daha sonra, "Olivtech - 6. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı' ile 'Ekoloji İzmir - 7. İzmir Organik Ürünler Fuarı'nı ve İzmir Ticaret Borsası standını ziyaret etti.

BAKMADAN GEÇME!