İzmirli gaziler Bornova'da

Güncelleme Tarihi:

İzmirli gaziler Bornovada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2016 11:46

BORNOVA Belediyesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından Gazilik ünvanın ve Mareşallık rütbesinin verildiği gün olan 19 Eylül’ü unutmadı.

Haberin Devamı


İzmirli gaziler ve aileleri Gaziler Günü’nde verilen özel yemekte biraraya getirildi. Gazileri yalnız bırakmayan Başkan Olgun Atila, “Biz büyük bir aileyiz ve siz bu ailenin en değerli üyelerisinizö diyerek barış ve kardeşlik vurgusu yaptı.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Gazilerle ilk olarak Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi törende bir araya geldi. Bornova protokolü ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelek koydu. Buradaki törenin ardından Gaziler, Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde ağırlandı. Bu özel günün sonunda ise İzmirli gaziler, aileleri ile birlikte Ege Üniversitesi Lokali’nde verilen akşam yemeğinde biraraya geldi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği İzmir Şubesi, Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Vazife Malülleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi, Terörle Mücadele Gazileri Derneği, Kore Barış Elçileri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı İzmir Şubesi’nin üyeleri ve aileleri katıldı. Bu anlamlı günde Bornova Belediyesi Meclis Üyeleri, Bornova İlçe Jandarma Komutan Vekili İbrahim Özmen ve Bornova İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Uysal da gazilerin yanında yer aldı. Tek tek söz alarak Türk askeri ve polisinin gerektiğinde vatanı için canını bile feda etmeye her zaman hazır olduğunu ifade eden dernek temsilceleri, kendilerini biraraya getiren Bornova Belediyesi’ne ve Başkan Olgun Atila’ya teşekkür etti.Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, masaları tek gezerek gaziler ve aileleri ile sohbet etti. 19 Eylül’ün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında TBMM tarafından Gazilik ünvanın ve Mareşallık rütbesinin verildiği gün olduğunu hatırlatan Başkan Atila, “Biz büyük bir aileyiz ve siz bu ailenin en değerli üyelerisiniz. Biz Bornova Belediyesi olarak tüm etkinlerimizde sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bizlere büyük güç veriyorsunuz. Vatanımızın ne kadar değerli olduğunu sizler sayesinde çok daha iyi anlıyoruz. Bizlerin bugünleri görmesini sağlayan aziz şehitlerimiz ile Atamızı şükran ve minnetle anıyoruzö dedi. Ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi ifade eden Atila, “Biz şehit haberlerinin gelmediği, çocuklarımızın ve annelerin ağlamadığı barışın, kardeşliğin huzurun hakim olduğu bir Türkiye istiyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!